15 / 05 / 2024

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Ev almak isteyen binlerce kişi konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte o açıklamalar...



Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, açıklamasında "Artık Temmuz ayıyla birlikte sektörün kendini biraz toparlayacağını ümit ediyoruz. Öte yandan temmuz ayında gelen maliyet artışları, zamlar ve vergi artışlardan ötürü şu an maliyet noktasında belirsizlik var" şeklinde konuştu ve 2023'ün son çeyreğinde sektörün rahatlayacağını söyledi. 

Fenercioğlu, inşaat maliyet endeksinin, 2023 Mayıs'ta ayında bir önceki aya göre yüzde 0,54, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 47,95 yükseldiğinin altını çizerek, "Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 0,28, işçilik endeksi yüzde 1,23 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 33,55, işçilik endeksi yüzde 104,83 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 35,38, artarken işçilik endeksi ise yüzde 105,27 arttı" ifadelerine yer verdi. 

Konut sektörü son çeyrekte dengeyi bulacak! Ev fiyatları düşecek mi?

Bu yaşanan yükselişlerin sebebinin dövizdeki artış ile piyasadaki arz talep dengesinden kaynaklandığına vurgu yapan Fenercioğlu, diğer yandan Türkiye'deki konut satışlarının da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,4 düşerek 83 bin 636 olduğunu belirtti. 

Gelecek günlerde konutların fiyatlarının artan maliyetlerle beraber biraz daha yükseleceğini dile getiren Fenercioğlu, açıklamasını "Yaşanan tüm bu gelişmelerle 2023’ün özellikle son çeyreğinde inşaat sektörünün hızlanacağını ve mevcut konut talebinin artacağını öngörüyor ayrıca banka faizlerinin de makul seviyeye çekilip, piyasa şartlarına uyduktan sonra hem yerli hem de yabancı talebinin daha da artacağını düşünüyorum" diyerek tamamladı. 

TMO'nun buğday stoku yeterli mi? Çiftçiler dikkat! Buğday çok yüksek fiyattan mı alınacak?

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

Dacia ve Renault marka araç alacaklar dikkat! Garanti BBVA bu marka otomobil alacaklara özel kredi desteği sunuyor


Geri Dön