27 / 04 / 2024

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.



Hayat pahalılığı ve gelecek endişesi tasarruf oranlarını da etkiledi. ING Türkiye tarafından yapılan “Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçları açıklandı. Buna göre tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a kadar çıktı. Tasarruf sahiplerinin oranındaki artış ise kadınlardan kaynaklandı. Kadınların tasarruf sahipliği oranı son 3 ayda 4,5 puan birden yükseliş gösterdi.

Tasarruf sahipleri içinde düzenli tasarruf yapanların oranı ise artış trendine uyarak yüzde 69’a yükseldi. Tasarrufu olanların tasarruf aracı tercihlerinde ise, yastık altı altın ve nakit yüzde 25 ile ilk sırada yer aldı. Bireysel emeklilik fonlarının tercih edilme oranı ise yüzde 18’e çıktı.

DİJİTAL GELİŞME ETKİLİ OLDU

ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, kadınların tasarruf sahipliği oranındaki artışın önemli bir bulgu olduğuna dikkat çekerek, “Bu oranın daha da yükselmesi genel tasarruf sahipliğine etkisi açısından değerli. Toplumda tasarruf alışkanlığının yükselmesi açısından dijital ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi de büyük önem arzediyor. Kullanıcılar artık zahmetsiz bir şekilde bulundukları yerden hizmetlere erişebilmeyi arzuluyor. Biz de bu bağlamda geleceğin bankacılığı için yatırımlarımızı şimdiden şekillendirmek için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ING Türkiye’nin, kentsel yerleşim bölgelerinde yaşayan yetişkin bireylerin tasarruf eğilimlerini takip etmek için 2011 yılından bu yana IPSOS iş birliğiyle gerçekleştirdiği Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın (TTEA) 2023 yılı birinci çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği bu çeyrekte yüzde 2’lik artış sağlayarak yüzde 19’a yükseldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön