10 / 05 / 2024

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.



Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

TASARRUF GELECEĞE YATIRIM İÇİN YAPILIYOR

Tasarruf sahiplerinin bu çeyrekteki yükselişinin, özellikle kadınların tasarruf eğilimlerindeki artıştan kaynaklandığı ifade edildi. 2023 ilk çeyreğinde kadınlarda tasarruf sahipliği oranı yüzde 9,6’dan yüzde 14,1’e kadar çıkış gösterdi. Tasarruf sahibi olan erkekler ve kadınlar arasındaki oransal farklılaşma azalsa da erkekler yüzde 23,9 ile halen istatistiki olarak kadınlardan daha fazla tasarruf sahibi olarak görünüyor. Çocuklu bireylerde tasarruf sahipliği bu yılın ilk çeyreğinde 2 puanlık bir artışla yüzde 16’ya ulaştı. Çocuksuz bireylerde tasarruf sahipliği oranı yüzde 24 ile bir önceki çeyrek ile paralel düzeyde oluştu. Tasarrufu olanların tasarruf yapma gerekçeleri arasında geleceğe yatırım çıktı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön