02 / 05 / 2024

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

MERYAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, son senelerde kendini gösteren konuta erişim zorluklarının, özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi fırsatlarının sağlanması ve genel olarak ev alımlarına kapsamlı teşviklerin gelmesi ile çözüleceğinin altını çizdi. 



Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, son büyümesini 2017'de gerçekleştiren inşaat sektörünün, uzun zamandır kriz ile mücadele ettiğine, 2024'e de sıkıntılarla girdiğine vurgu yaptı. 

Nesim Ekinci, son senelerde ortaya çıkan konuta erişim zorluklarının, özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi fırsatlarının sağlanması ve genel anlamda konut alımlarına kapsamlı teşviklerin gelmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Ekinci, konuya ilişkin açıklamasında "Sektörümüzün yeniden ivme kazanması ve bu krizlerle mücadele edebilmesi için özellikle konuta erişimin arttırılmasına yönelik çözümlere ihtiyaç duymaktayız" ifadelerini kullandı. 

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

Dünya Gazetesi'nden Müjde Demir'in haberine göre; MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, istihdama büyük katkıda bulunan ve 200’ün üzerinde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektöründeki daralmanın son 6 senedir artarak sürdüğünü belirtti. 

Bu kadar krizle mücadele ederken bile yatırımların hiçbir zaman durmadığına, Mersin genelinde de sektörün ekonomiye güç vermeye devam ettiğine dikkat çeken Ekinci, "Malzeme fiyat yükselişlerinden ve konut satışlarının düşmesi sebebiyle sermayesi düşen inşaat şirketlerimiz durmadı ve bu topraktan kazandığını tekrar yatırıma çevirmeye devam etti.

Bu kriz döneminde özellikle Yenişehir Bölgemizde markalı kurumsal projelerimiz dahi devam ettirildi. Aslında mevcut sıkıntılara rağmen talepleri karşılamaya istekli ve hazır olduğunu da sektörümüz bu özverisi ile de ortaya koydu" açıklamasında bulundu.

Konut sektörü uygun faizli ve ödenebilir krediyle hareketlenir!

Nesim Ekinci, verilecek teşvikler ile sektörün yeniden hareketleneceğinin ve ekonominin lokomotifi olmayı sürdüreceğinin altını çizdi. 

Ekinci, "Bu sebeple, öncelikle uygun oranda, ödenebilir sürede ve yeteri miktarda konut kredisi sunulmalı. Konut alıcısının uygun faiz oranlarıyla konut kredisine ve dolayısıyla konuta erişiminin sağlanması gerekiyor. Burada hem ev alamayan vatandaşa hem de sektöre destek olunacaktır" ifadelerini kullandı. 

İnşaat sektöründe yaşanan mevcut zorluklara bir de ara eleman sorununun dahil olduğunu dile getiren Ekinci, "Sıvacıdan, demirciye, kalıpçıdan, boyacıya kadar yetişmiş elemanımız artık sektörümüzde bulunmuyor. İvedilikle, bu konunun hükümetimiz nezdin de gündeme alınmasını istiyoruz. Yoksa tüm krizleri geride bıraksak bile bu defa eleman sorunu sebebiyle şantiyelerimizde işler durur" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı harcanabilir gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Araba alma kaban al! A3 fiyatına satılan kaban sosyal medyayı salladı!


Geri Dön