27 / 04 / 2024

Konut sigortasının kapsamadığı durumlar!

Konut sigortasının kapsamadığı durumlar!

Evini güvence altına almak isteyen vatandaşlar, geniş kapsamı sebebiyle konut sigortası yaptırıyor. Peki konut sigortası hangi durumları kapsamaz? İşte konut sigortasının kapsamadığı durumlar...



Evinde meydana gelebilecek olumsuzluklara engel olmak isteyen vatandaşlar, çözümü konut sigortası yaptırmakta buluyor. Fakat, Türkiye'de en çok yaptırılan sigorta türlerinin başında gelen konut sigortası evde yaşanabilecek her olumsuz durumu karşılamamakta. 

Konut sigortası yaptıracak vatandaşlar, bu sigortanın evlerde yaşanabilecek hangi riskleri kapsadığını merak ediyor.

Geniş poliçe kapsamı sebebi ile evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar tarafından çokça tercih edilen konut sigortası hangi durumları kapsamaz? İşte konut sigortasının detayları...

Sigorta şirketlerinde konut sigortalarının genel şartları hep aynı şartlardan oluşur. Özel şartlarda ise sigortalara göre değişiklikler yaşanabilir.

Genel şartlara bakıldığında, konut sigortasının kapsamadığı durumlar şu şekilde sıralanır: 

1- Savaş ve savaşın sebep olduğu her türlü olay, istila, yabancı düşman hareketleri, iç savaş, ihtilal, isyan, ayaklanma ve bunların getirdiği askeri hareketlenmeler sebebiyle yaşanabilecek bütün zararlar.

2- Herhangi bir nükleer yakıttan veya nükleer yakıtın yanması sonucu nükleer artıklar sebebiyle oluşan hasarlar. Radyasyonların veya radyo-aktivite bulaşmaları dolayısıyla yaşanan askeri ve inzibati tedbirler sebebiyle oluşan tüm hasarlar.

3- Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde yapılacak tasarruflar nedeniyle yaşanan bütün zararlar. 

4- Sigortalı varlıkların -yangın haricinde- kendi kusurlarından veya kendi bünyelerinde meydana gelen bozulmalar dolayısıyla yaşanacak hasarlar.

5- Sigortalı varlıkların -yine yangın haricinde- işlenmek üzere veya başka bir nedenle ateşe tutulmasından, ateş bulunan bir yere atılmasından kaynaklanan veya ısıtma, aydınlatma, ütüleme aletleri, lamba, mum, sigara ve benzeri şeylerle teması sebebi gerçekleşen zararlar.

6- Elektrikle çalışan her türlü motor, elektronik alet, cihaz, tesisat ve kordonlarının kısa devre, topraklama, voltaj iniş çıkışları nedeniyle yaşanan hasarlar. 

7 - Alçak basınç sebebiyle kapların içeri doğru çökmesi, yırtılması, benzeri şekilde deformasyonu, yıpranması, santrifüj kuvvetler ve mekanik olaylar sebebiyle sigortalı cihaz ya da motorlarda meydana gelen bütün hasarlar.

Konut sigortası hakkında bilinmesi gereken her şey!

Konut sigortası yaptırmayı düşünenler dikkat!


Geri Dön