28 / 10 / 2024

Konut siteleri için denetim talebi geldi! 

Konut siteleri için denetim talebi geldi! 

Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Çalıştayı'nda konut sitesi yönetim şirketlerinin sorunları ve çözümleri paylaşıldı ayrıca denetim talebi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...




Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Çalıştayı'nda konut sitesi yönetim şirketlerine ilişkin sorunlar ile çözüm önerileri masaya yatırıldı. Tesis Yöneticileri Federasyonu'ndan (TEYFED) konu ile ilgili açıklama yapıldı. Konuya ilişkin gerçekleştirilen açıklamada, Çalıştayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, kamu kurumları, sektör temsilcileri ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştiğine dikkat çekildi. 

NTV'de yer alan habere göre; TEYFED Başkanı Yahya Sağır, konu ile ilgili değerlendirmesinde, çalıştayda sektörün sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini dile getirdiklerinin altını çizdi. 

Konut siteleri için denetim talebi geldi! 

Tesis yönetimi şirketlerinin şeffaf, hesap verebilir ve Bakanlık yetkilendirmesiyle denetlenebilir hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan TEYFED Başkanı Yahya Sağır, mesleki yeterliliklerin sektör için öneminin, dijitalleşmenin gerekliliği, çalışanların düzenli mesleki eğitimlerle desteklenmesi gibi hususların sektörde kalitenin artırılması için önem arz ettiğini açıkladıklarını söyledi. 

"Ayrıca, ceza ve yaptırım mekanizmalarının etkinliğinin artırılması gerektiğini ve mevcut yaptırımların caydırıcı olmaktan uzak olduğunu açıkladık" diye konuşan Yahya Sağır, tesis yönetim hizmetlerinde kaliteyi artırmak için düzenleyici çerçevenin sıkılaştırılmasının önemli olduğunu aktardı. 

Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Başkanı Ozan Özen de çalıştayda tesis yönetimi alanında lisanslama, denetim süreçleri ve profesyonellik kriterlerinin artırılması ile ilgili konuların masaya yatırıldığını dile getirdi. 

Ozan Özen, söz konusu açıklamasında "Bizler de tesis yönetim şirketlerinin yeterlilik, sınıflandırma ve sorumluluk alanlarının kesinleştirilmesi, çalışan eğitimlerinin iyileştirilmesi ve mevzuatın güncellenmesi gerekliliği üzerine açıklamalarda bulunduk" ifadelerini kullandı. 

Konut siteleri için denetim talebi geldi! 

Ayrıca, Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu Başkanı İbrahim Bozan, çalıştayda alınan kararların, alışveriş merkezi, ofis, konut yönetimlerinin dışında havalimanları, şehir hastaneleri, doğalgaz ve enerji hatları gibi büyük tesisleri yöneten şirketleri de kapsadığını kaydetti Söz konusu bu şirketlerin lisans, eğitim, sınıflandırma ve cezai yaptırım gibi konuların çalıştayda masaya yatırıldığını belirten Bozan, sektörün kurumsal bir yapıya kavuşması için bu adımların önemli olduğunu  kaydetti.

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı da  konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu çalıştayın sektör için büyük bir adım olduğunu dile getirerek, tesis yönetimi alanındaki sorunların çözümü ve kurumsallaşmanın sağlanması adına birliğin kurulmasının önemli olduğuna değindi. Açıklamasında lisanssız yöneticilerin artık siteleri ve tesisleri yönetemeyeceğini, adli sicil kaydı sunma zorunluluğu gibi kriterlerin getirileceğini kaydeden Sandalcı, bu adımların vatandaşın refahını artıracağını söyledi.

Depozito bedeli kiradan düşülebilir mi? Yargıtay ne diyor? 

Emekli maaşlarına 15 bin TL'lik ek ödeme müjdesi! Garanti BBVA emekli promosyonunu duyurdu! Bu ayın son gününe kadar...

Gaziantep'te 267.3 milyon TL'ye ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satılıyor! 


Geri Dön