27 / 04 / 2024

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.



Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde de bilinen 7464 Sayılı Kanun’a ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay Resmi Gazete’ de yayımlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, son zamanlarda sık sık gündeme gelen “Günübirlik Kiralama” uygulamasını önemli bir toplumsal sorun olmaktan çıkaracağını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İstanbul Adliyesi’nde Bilirkişi olarak da görev alan Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, söz konusu bu düzenlemenin son dönemlerde sitelerde hayatı çekilmez duruma getiren ve site sakinlerini adeta canından bezdiren günlük hatta saatlik kiralama uygulamasını eziyet olmaktan büyük ölçüde çıkaracağını söyledi.

HER ÖNÜNE GELEN KİRALAMA YAPAMAYACAK

Yaptığı açıklamada söz konusu kanunla günübirlik veya kısa zamanlı kiralamalara ciddi düzenlemeler getirildiğini dile getiren Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, “Artık her önüne gelen kafasına göre dairesini ya da odasını kısa zamanlı şekilde kiraya veremeyecek. Özellikle büyük konut sitelerinde daha yaygın şekilde uygulanan kısa zamanlı kiralamalar neticesinde siteye girip çıkan belli olmuyordu." dedi.

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

AMAÇ DIŞI KULLANIM ÖNLENECEK

Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, genel olarak kayıt dışı olan eski uygulamanın hem büyük bir vergi kaybına neden açtığını hem de bazen konaklama amacının dışında kullanılmaya başlandığını söyledi. Bazı kişilerin günübirlik kiralamayı ahlak dışı amaçları için kullandığı ile ilgili olarak şikâyetlerin de kamuoyuna yansıdığını dile getiren Timtaş Yönetim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, şöyle konuştu: “Yaşanan bu durum da ailelerin yaşadığı konut sitelerinde ve küçük apartmanlarda sıkıntı ve problemlere neden oluyor, komşular arasında da huzursuzluklara sebep oluyordu. Bazı kiracılar da söz konusu bu uygulamayı istismar ederek konutlarını veya odalarını ev sahiplerine sormadan yeniden kiralıyordu. Tüm bunlar bazen polis merkezlerinde ve hatta adliyelerde gereksiz bir iş yüküne de sebep oluyordu. Söz konusu bu Kanun’la hem vergi kaybı hem de günübirlik kiralama sebebiyle komşular arasında çıkan anlaşmazlıklar büyük ölçüde engellenecek.”

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!


Geri Dön