03 / 05 / 2024

Konut teşvik desteğine en az 3 yıl şartı!

Konut teşvik desteğine en az 3 yıl şartı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün açıkladığı konut yardımının detayları belli oldu. Konut alma amacıyla açılan hesapta paranın 5 yıl süreyle tutulması durumunda biriken miktara yüzde 15 devlet katkısı sağlanacak.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önceki gün açıkladığı konut yardımının detayları belli oldu. İnşaat sektörünün elindeki arz fazlası konutların satışına katkı yapmak için, konut alma amacıyla açılan hesapta paranın 5 yıl süreyle tutulması durumunda biriken miktara yüzde 15 devlet katkısı sağlanacak. 

Kademeli teşvik Bu çerçevede konut almak için açılan hesaba yatırılan para beş yıl tutulduğunda buna devlet tarafından yüzde 15 katkı verileceğini söyleyen Davutoğlu, hesaptaki para daha erken kullanılmak istenirse kademeli olarak destek verileceğini, 4 yılda yüzde 12, üç yılda ise yüzde 10 katkıda bulunulacağını belirtti. 

İnşaat sektörüne destek Davutoğlu, bu uygulamanın devletin konut talebini artırmak için inşaat sektörüne yaptığı bir destek olacağını kaydetti. Davutoğlu bu alanda Türkiye'nin şartlarına uygun ve halkın daha fazla itibar edeceği her türlü finansal yöntemi kullanmaya kararlı olduklarını bildirdi. 

Davutoğlu, konut alımında uygulanacak teşvikin ilk evler için söz konusu olacağını, ikinci ve üçüncü evler için uygulanmayacağını kaydetti. 

Kıdem için düzenleme planlanıyor Davutoğlu, kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü için ilgili sosyal taraflarla istişare içinde olduklarını ve gerekli mevzuat düzenlemelerine gideceklerini söyledi. Başbakan işsizlik sigortasından yararlanma şartlannı esnetmek ve yararlanma sürelerini artırmak için de mevzuat çalışmaları yapacaklarını bildirdi. 


Bugün


Geri Dön