Sektörel

Konut üreticilerinin gözü yeni kampanyada!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada  inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti ve konut üreticilerinin gözünün kulağının yeni kampanyada olduğunu söyledi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetleri son iki senede yüzde 200’ün üzerinde arttı. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama ile dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, söz konusu inşaat maliyetlerinin bu kadar arttığı bir ortamda konut arzını ve konut edinimini kolaylaştıracak tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini kaydetti

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektörünün her zaman lokomotif sektör olma özelliğine sahip olduğunu kaydeden İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık söz konusu üretim ve satışların artması amacıyla bir takım düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

İNŞAAT HER ZAMAN LOKOMOTİF SEKTÖR

Paylaşılan detaylara göre, İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada konut sektörünün 250 civarı alt meslek kolunu beslediği ayrıca milyonlarca kişiye iş imkanı sağlayan ve her zaman lokomotif durumda bulunan bir iş kolu olduğunu söyleyerek, son dönemlerde sık sı gündeme gelen girdi maliyetlerindeki aşılamayan finansman sıkıntısının konut üreticilerini zorladığını söyledi.

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada son dönemlerde gündemden düşmeyen konut üretimi yavaşlarken, artan fiyatları da konut satın almayı her geçen gün daha zor duruma getirdiğini söyledi.

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık açıklamasında söz konusu bu sorunu aşmak amacıyla bu dengesiz ve zorlayıcı piyasa hareketlerinin düzelmesi amacıylar bazı çalışmalar yapılması gerektiğine değindi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ekonomik denge ve istikrarın yeniden oluşturulması gerektiğini ve vatandaşların yeniden barınma ihtiyacını karşılayacak hale gelmesi gerektiğini söyledi.

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık açıklamasında, geçtiğimiz haftalarda söz konusu bu sorunların çözümüne yönelik şekilde orta vadeli program üzerinde çalışıldığına değinerek, konut sahibi olmak isteyenlere kamu bankalarının 180 ay vade ve yüzde 1,2 faiz oranıyla kredi verileceğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak detayların henüz netleşmediğine değinen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalı şimdi konut üreticilerinin gözünün ve kulağının gelecek detaylı açıklamalara çevrildiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada hazırlanmış olan ve son dönemlerde sık sık gündeme gelen söz konusu destek kampanyasının motive edici olduğuna değinen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, önümüzdeki dönemlerde konuyla ilgili yeni adımlar atılmasını beklediklerini kaydetti.

Açıklamasında gündemden düşmeyen konut maliyetlerini düşürmenin ve konuta ulaşımı kolaylaştırmanın zorunlu bir duruma geldiğini söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yeni bir konut kredisi kampanyası başlatılacağını, dar ve sabit gelirliye uygun fiyatlarla konut üretimi yapılacağını kaydetti.

İhsan Çulhalık ayrıca açıklamasında gündemden düşmeyen yüksek maliyetler ve deprem ülkesi olmamız nedeniyle de güvenli bina ihtiyacı doğrultusunda konut arzının hızla arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Açıklamasında yeni sosyal konut projeleri hayata geçirileceğini ve konut kredileri ile destekleneceğini belirten İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık söz konusu bu kampanya hayata geçerse sektörü olumlu şekilde etkileyeceğini de kaydetti. İhsan Çulhalık ayrıca söz konusu bu durumun kira artışının önlenmesine de katkı sağlayacağını söylerine ekledi.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası resmen başladı! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

KPSS'den 60 puan alan yaşadı: Adalet Bakanlığı sözleşmeli bilişim uzmanı alacağını duyurdu! İşte başvuru tarihi...

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat projesi resmen başlıyor!