05 / 05 / 2024

Konuta yatırım yapmak isteyenler dikkat! Dünyada böylesi henüz görülmedi

Konuta yatırım yapmak isteyenler dikkat! Dünyada böylesi henüz görülmedi

Son 1 yılda konut kiraları ve fiyatları da neredeyse 5 kat yükseldi. ENAG’a göre gerçek enflasyon ilk 4 ayda toplam yüzde 42, son 12 ayda ise yüzde 157 olarak gerçekleşerek yıllık üçlü rakamlara ulaştı. Bütün bunlara rağmen Türkiye'de konut çoğu kişi için ihtiyaçtan ziyade yatırım aracına dönüştü.



"FİNANSAL ÜRÜN OLACAKSA KONUTA ERİŞİM ZORLAŞTIRILMALI"

Gayrimenkul fiyatları ve kira bedellerindeki büyük artışı değerlendiren Prof. Dr. Ali Hepşen, "Dünyanın hiçbir yerinde gayrimenkul fiziki anlamda bu kadar mutlak bir finansal tercih olarak hane halkı tarafından değerlendirilmez" yorumunu yaptı.

Gayrimenkul fiyatları ve kira bedellerindeki büyük artışı İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Hepşen, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na değerlendirdi. Prof. Dr. Hepşen, “Mutlak finansal ürün olmaktan kısmen çıkartmak ya da eğer finansal bir ürün olacaksa daha yüksek vergi oranlarıyla buna erişimi nispeten zorlaştırmak gerekiyor’’ dedi.

Hepşen şu açıklamaları yaptı:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön