18 / 05 / 2024

Konutlarda Ramazan ayına özel kampanyalar!

Konutlarda Ramazan ayına özel kampanyalar!

Bu yıl ramazan ayının okullar tatil olduktan kısa bir süre sonra başlaması birçok inşaat şirketini farklı bir politika izlemeye yönlendirdi...





KONUT üreten firmalar için genellikle her yılın ilk canlı sezonu 15 Haziran'da biter. Çünkü okulların tatil olması aşağı yukan bu tarihe yalandır. Okullar tatil olunca da ailelerin büyük bölümü hemen tatile çıkar. Oysa bu yıl ramazan ayının okullar tatil olduktan kısa bir süre sonra başlaması birçok inşaat şirketini farklı bir politika izlemeye yönlendirdi. Bazı firmalar normal şartlarda eylülde başlaması gereken yılın ikinci sezonunu beklemeden yeni projelerinin lansmanlarını yaz ortasmda yaptılar. 



Birçok firma da satıştaki projeleri için yeni kampanyalar düzenleyerek indirimler yapıyor, ödeme koşullarım kolaylaştırıyor. Bu da yaz günlerinde büe satış ivmesini hızlandırıyor. Öyle görünüyor ki yeni lansmanlarla ve kampanyalarla sektör satışlar açısından genellikle ölü geçen sıcak günlerde de canlılığını sürdürecek. 


FAİZLER YÜKSELDİ AMA Son dönemde özellikle ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni politika kararları nedeniyle kurlardaki yukarı hareket nedeniyle konut kredilerinde faizler bir miktar yükseldi. Ancak firmalarla bankaların projeler bazmda yaptıkları işbirlikleri bu konuda konut almak isteyenlerin lehine etkili oluyor. Böylece bir taraftan peşinat ve fiyatlarla ügüi cazip kampanyalar bir taraftan da uygun faizlerle çifte avantaj devam ediyor. 



İstanbul merkezli birçok konut projesinde 'bitmiş konut' satışı öne çıkıyor. Artık yeni projelerin yüzme havuzlan başta olmak üzerek 5 yüdızlı tatil yapmaya imkan verecek şeküde tesislerinin bulunması da şu yaz günlerin delconut alacaklara, 'taşın, tatile başla' imkanı sunuyor. 

LANSMANLARA DEVAM Geçtiğimiz hafta, bazı büyük projelerin lansmanı yapıldı. Temmuz ayı boyunca lansmanların devam etmesi bekleniyor. Bazı firmalar hediye çeki, bazüarı daire büyüklüğüne göre ev dekorasyon ürünleri için promosyonlar sunuyor. Bazı firmalar ise faizleri sıfırlıyor. 


Hürriyet Gazetesi


Geri Dön