02 / 05 / 2024

Konutların yüzde 82'sinde doğalgaz bağlantıları usule uygun değil!

Konutların yüzde 82'sinde doğalgaz bağlantıları usule uygun değil!

Doğalgazda korkutan sonuç ortaya çıktı. Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu ortak teknik ekip, güvenli doğalgaz kullanımının daha da önem kazandığı soğuk kış günlerinde denetim için sokağa çıktı




Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi arasında imzalanan "denetimde işbirliği protokolü" hayata geçirildi. Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası'nın oluşturduğu ortak teknik ekip, güvenli doğalgaz kullanımının daha da önem kazandığı soğuk kış günlerinde denetim için sokağa çıktı. Denetim ekibi ilk kontrolü Çankaya Akpmar Mahallesi'nde gerçekleştirdi. 

Cihaz ve doğalgaz tesisatları üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde ziyaret edilen konutların yüzde 82'sinde doğalgaz bağlantılarının usule uygun olmadığı tespit edildi. Sağlıklı doğalgaz tesisatı ve cihazı olan konutların oranı ise yüzde 18'de kaldı. İlk denetimlere eşlik eden Başkentgaz Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yetik, "Doğalgazın güvenli kullanımı için konutların mutlaka cihaz, baca ve doğalgaz tesisatlarının periyodik kontrolünü yaptırması gerekmektedir. İlk denetimlerde ortaya çıkan sonuçlar bu konudaki duyarlılığın hala yeterince gelişmediğini göstermektedir. Ankaralılar'm soğuk kış günlerini güvenli geçirebilmelerini sağlamak üzere denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi. Başkentgaz ve Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi elemanlarından oluşan denetim ekiplerinin Çankaya'dan sonraki durağı, zehirlenme vakalarının en çok yaşandığı ilçe olan Yenimahalle olacak. 

Denetimler, zehirlenme haritasına göre kış ayları boyunca sürecek. Cihazda ve doğalgaz tesisatında tespit edilen uygunsuzluklarda düzeltme işlemi için abonelere 15 gün süre verilecek.



HaberTürk Ek


Geri Dön