03 / 05 / 2024

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43'e ulaşırken, metrekare fiyatları 4 yılda 436 dolardan 624 dolara yükseldi...



Ümraniye'de 137 bin dolar

Konut özelinde sosyal medya ve basında yer alan Miami-Ümraniye karşılaştırmasının doğru olmadığına vurgu yapan TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Miami ABD’nin birinci şehri değil. Daha çok az katlı yapılaşmanın olduğu yazlık bölgesi. Ama İstanbul finans açısından ve çalışan nüfus açısından neredeyse Türkiye’nin başkenti. İstanbul’u bu açıdan New york ile kıyaslamak daha doğru olur” diye konuştu ve Ümraniye'de yüksek diye belirtilen karşılaştırmanın aslında markalı bir konut fiyatı olduğunun altını çizdi.

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

"Çünkü markalı konutu hangi bölgeye koyarsanız koyun o fiyat yüksek olacak. Ümraniye’nin genel fiyat ortalamasına baktığınızda ise 400 bin dolarlık ev yok" diye konuşan Maya, talep öyle çok tırmandı ki konut fiyatları Miami'yi aştı denmesinin mümkün olmadığını, Ümraniye'de çok rahat 2 milyon TL'ye 3+1 konut bulunabileceğini vurguladı. Bu rakamın dolar bazında 137 bin dolar olduğunu da belirtti. 

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Kurucu ve Yönetici Ortaklarından Ahmet Büyükduman da konut fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ahmet Büyükduman, "Ümraniye’de markalı konutlarda fiyatlar yüksek. 200 metrekarelik evler 7-8 milyon lira. Dolar bazında 470 bin ila 540 bin dolar" dedi ve 100 metrekarelik konutun da 300 bin dolar seviyesinde olduğuna dikkat çekti. 

Amerika’da Miami’de Zillow emlak sitesinden ilanları değerlendirdiklerinde ortalama bir condo apartman evinin fiyatının 430 bin dolar civarında olduğunun altını çizen Büyükduman, "Müstakil ev fiyatları ise 650 bin dolar seviyesinde. Miami’de condo bir evin metrekare fiyatı 5 ile 6 bin dolar" dedi ve Ümraniye'de en markalı konutun ortalama fiyatının 300 bin dolar olduğunu aktardı. 


Geri Dön