29 / 06 / 2024

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 



Son dönemlerde gündemden düşmeyen konut fiyatları yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından da oldukça yakından takip ediliyor. 

Konut piyasasının 2024 yılında nasıl bir seyir izleyeceği pek çok yatırımcı tarafından merak edilirken, pek çok kişi de evini satarak mevduat faizine yatırmayı tercih ediyor. 

Ekonomistlerden ve sektör temsilcilerinden konut sektörü ile ilgili çarpıcı açıklamalar gelirken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman da resmi X hesabı https://twitter.com/calmanmuratali üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. 

Murat Ali Calman, paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 


Murat Ali Calman'ın paylaşımı şu şekilde:

Borsa İstanbul 2024 yılında dolar bazlı yüzde 34 yükselirken konut dolar bazlı yüzde 15 düşmüş

(Konut istatistikleri verisi cuma günü açıklandı)

Yani konutunu satıp BIST yatırımı yapan biri 5 ayda dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etmiş

Şu durumda konut çökmedi demek doğru değil


Murat Ali Calman'ın paylaşımına şu yorumlar geldi: 

Son 10 senede 2 milyon konut fazlası birikti, ama kiradaki nüfus da 23 milyon oldu! Fahiş fiyatlar ev almayı engelliyor!

Belçika’daki sosyal konut sahibi Türkiye’deki mülkü sebebiyle 10 senelik evinden oldu!

Bodrum'da kiralar yüzde 70 arttı! Günübirlik kiralar 1 milyon TL'yi buldu!


Geri Dön