29 / 04 / 2024

Konutta kaçırılmayacak fırsatlar!

Konutta kaçırılmayacak fırsatlar!

Emlak piyasasını canlandıran fırsatları kaçırmayın



İşte uzun bir aradan sonra emlak piyasasını canlandıran o fırsatlar...Eylül-Aralık arası bıçak gibi kesilen satışlar yılbaşından sonra yeniden hareketlendi. Düşen faiz ve fiyatlar, cazip kampanyalar sektörü canlandırıyor...

Faizlerin inmesinin ardından vatandaş yeniden konuta döndü. Alize Park Evleri Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, Ekim-Kasım arasında Şeker Bayramı dönüşünce herkesin bir şok yaşadığını "İşten mi alırım?" endişesiyle her şeyi bir anda durduğunu ifade ederek "Ancak yılbaşından sonra biraz daha rahatlık geldi. İşini kaybeden kaybetti, kalan kaldı. Yeni duruma göre hesaplarını yaptılar ve bir cesaret geldi" dedi.

"İnsanlar krizlere alışkın oldukları için kriz döneminde yaptıkları yatırımlardan sonrasında çok karlı çıkacaklarını biliyor" diyen Ervardar şöyle devam etti: "Cazip fiyatları ve kampanyaların da farkına vardılar. Örneğin bizden konut almak isteyenler 100 bin lirası varsa geliyor, üstünü krediyle tamamlıyor. İsterse biz de 36 ay vade yapıyoruz. Tüm bunlar insanlara cesaret verdi".

SEÇİM SONRASI ZAM VAR

Ervardar, seçim sonrasında fiyatlarda bir artış beklediğini de ifade ederek "Artık konut firmalarının da bu rakamlarla devam edecek gücü kalmadı. Ayrıca baharla birlikte talepte de bir artış olacaktır ve bu da fiyatların yükselmesine yardım edecektir" dedi. İdeal Yaşam Alanları şirketinin yöneticisi Oğuz Soydan, iyi projelere ilginin sürdüğünü ifade ederek "Biz krizde zam bile yaptık" dedi.

Soydan, Ekim sonundan Aralık sonuna kadar iki ay süreyle hiçbir firmanın satış yapamadığını anlattı. Soydan, "Biz aralık sonunda canlanmayı gördük ve yılbaşından sonra da bu sürdü. 31 Aralık günü satış yaptık ve devamı geldi. Açıkça bir yükselme oldu. Ekim başında Deniz Tepe Evleri'nde 158 bin lirayla satışa çıktık, ocakta ise yüzde 15 zam yaptık" diye konuştu.

İLGİ PROJE BÜYÜTTÜ

280 dairelik 1+1 ve stüdyolardan oluşan 35-75 metrekare arasındaki Adres projesini bir ayda satan Dumankaya, gelen ilgi üzerine projeyi büyütmeye karar verdi. Firma Ataşehir'de tamamı stüdyo ve 1+1'lerden oluşan Dumankaya Flex'in inşaatına bu yıl başlayacak.

Konut kredilerinde ok yukarı yönde

Denizbank Konut Müdürü Barış Yılmazkaya, konut kredisi faiz oranlarının 1.99'dan 1.40'lara, mevduat faizlerinin de yüzde 22-23'ten yüzde 13-14'ler seviyesine düşmesinin konuta ilgiyi artırdığını belirtti. Kredilerin, tekrar yükseliş trendine girdiğini ifade eden Yılmazkaya "Şu anda her hafta yüzde 0.1'lik bir artış sözkonusu. Ok tekrar yukarıya döndü" dedi.

Bugün

Geri Dön