15 / 05 / 2024

Konutta ömür boyu garanti dönemi başlıyor!

Konutta ömür boyu garanti dönemi başlıyor!

Artık konut üreticilerinin işi proje üretip satmakla sınırlı değil. Şirketler satış sonrası hizmetlere de ağırlık verdi



Binaya imalattan kaynaklanan hatalara karşı 20 yıla kadar, bina içi tesisata 5 yıllık garantiler sunuluyor. Ağaoğlu garanti süresini ömür boyuna çıkararak yeni bir sayfa açıyor. Garanti süresince tamiratlar bedelsiz karşılanıyor.

Gelişen konut sektöründe tüketicilere artık konut aldıkları projede yaşam başladıktan sonra hizmet de sunuluyor. Özellikle markalaşmış ya da markalaşma yolunda olan şirketler müşteri memnuniyetini ön planda tutmak için satış sonrası hizmetlere ayrı önem veriyor. Bu kapsamda "müşteri sorun çıkarsa muhatap bulabilmeli" diyen konut üreticileri projelerine betonarme sistem, çatı, tesisat, kaplama gibi inşaata ilişkin imalat hataları için 20 yıla kadar, musluk, klozet gibi bina içi tesisata da 5 yıllık garantiler veriyor. Hatta Ağaoğlu gibi firmalar bu garanti süresini ömür boyu olarak ilan ediyor. Garanti süresince çıkan sorunlar, bedelsiz olarak çözümlenirken, kullanıcı hatasından kaynaklanan sorunlara da uygun maliyetlerle çözüm bulunuyor.

Ağaoğlu konut garantisinde de çıtayı yükseltti. Bünyesinde satış sonrası teknik hizmetler adında 80 kişilik büyük bir ekip kuran şirket, binalara imalat hatasına karşı ömür boyu garanti sunuyor. Ağaoğlu Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tuncel, bir çok inşaat şirketinden farklı olarak, satılan konutun sadece yasal garanti süresince değil ömür boyu Ağaoğlu garantisinde olduğunu söyledi. Verilen teknik hizmetlerin imalattan kaynaklı eksikliklerle sınırlı kalmadığını anlatan Tuncel, teknik hizmetlerin sıhhi tesisattan, elektriğe, mekanikten perde, korniş montajına kadar çeşitlilik gösterdiğini, destek ekibinin 7/24 call center altyapısıyla hizmet verdiğini açıkladı. Tuncel, "İnşaat işi işçilerle yürütülüyor. Dolayısıyla eksiklikler ve hatalar hep olacaktır. Müşteriler sorun çıkmasından değil, sorun karşısında muhatap bulamamaktan şikayet eder" dedi.
Selma Şenol/Bugün


Geri Dön