08 / 05 / 2024

Konutta prim uyanıklığına yüksek para cezası! Adınıza 50 bin lira ceza yazılıyor

Konutta prim uyanıklığına yüksek para cezası! Adınıza 50 bin lira ceza yazılıyor

Satın aldığı konutu daha düşük vergi ödemek için değerinin çok altındaa gösteren konut ahiplerine yüksek para cezaları geliyor.



GAYRİMENKUL DEĞER ARTIŞ KAZANCI VERGİSİ NASIL BELİRLENİYOR?

Enflasyona göre düzenlenen evin alış ile satış değeri arasındaki farkın hesaplanmasıyla enflasyondan bağımsız elde edilen gerçek kazanç bulunur. Bu kazançtan her yıl açıklanan istisna tutar, alım sırasında ödenen tapu harcı ve konut kredisi kullanıldıysa satışa kadar ödenen faizlerin toplamı düşülür. Böylece "vergiye tabi tutar" bulunur. Bu tutara vergi dilimleri uygulanır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön