09 / 05 / 2024

konut prim

konut prim

Satın aldığı konutu daha düşük vergi ödemek için değerinin çok altındaa gösteren konut ahiplerine yüksek para cezaları geliyor.

Konut sektöründe 2025'ten sonra ciddi prim potansiyeli oluşacak!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konutla beraber kira fiyatları da artmaya devam ediyor. Borsa yorumcusu Osman Altıntaş, sosyal medya hesabından 2025 yılından sonra konut piyasasında ciddi prim potansiyelinin oluşacağını açıkladı. 

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Markalı konut sektörünün deneyimli oyuncuları arasında yer alan Fuzul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Akbal, lüks emlak yatırımcılarının, yatırımlarını prim sağlayan, güvenli olan ve gelişen büyük merkezlere yönlendirdiğini dile getirdi.

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Tarım arazileri prim yapacak ama..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Prim yapacak gayrimenkul nasıl bulunur?

Gayrimenkul almak en temel yatırım araçlarından. Ne yazık ki pek çok insan oturmak için konut alırken bunun aslında bir yatırım olduğundan uzaklaşıyor ve duygusal bakışlarla karar alıyor. Sonuçta ise yanlış yatırım yapılmış oluyor. Peki prim yapacak gayrimenkul nasıl bulunur?

Fikirtepe'de konut fiyatları 4 yılda yüzde 188 arttı!

4 yılda konut fiyatlarının yüzde 188 arttığı Fikirtepe'de ortalama konut fiyatları metrekare bazında 7 bin ila 10 bin lira arasında değişiyor. Fikirtepe İstanbul’un en yüksek prim yapacak lokasyonu olmaya aday...  

Hangi evler çok prim yapar? Hangi evler az prim yapar?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, hangi evlerin çok prim yapacağını, hangi evlerin az prim yapacağını kaleme aldı..

Nereler önce prim yapar? Nereler fazla prim yapar?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, prim yapacak gayrimenkulü bulmanın yollarını ve hangi bölgelerin daha fazla ve önce prim yaptığını kaleme aldı..

Yıldırım'da konut fiyatları prim rekoru kırdı!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde emlak fiyatları  2017 yılının ilk 9 ayında yüzde 29 prim yaparak rekor kırdı. 

Beylikdüzü’nde konut prim oranları yüzde 35’e ulaştı!

Babacan Holding Başkanı İbrahim Babacan, Beylikdüzü’nde yükselen konut projelerinde prim oranlarının yüzde 35’e ulaştığını kaydetti. Babacan, “Yeni bir Japon yatırımcıya ikinci katı satmak için de görüşüyoruz” diye konuştu.

Kartal’dan bugün konut alanlar kazançlı çıkacak!

Markalı konut projelerine ev sahipliği yapan Kartal, son yıllarda en çok değerlenen ve yatırımcısına yüksek prim avantajı sunan bölgelerin başında geliyor. Tamer Son, Kartal’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir ivme ile gelişme kat edeceğini ve değerleneceğini vurguladı.

konut prim Haberi

konut prim

Satın aldığı yeni konutu tapuda tescil edilen tarihin üzerinden 5 yıl geçmeden satan 110 bin mükellef, değer artış kazancı beyannamesi için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sitesine girdi. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunanları, eksik ödenen tutarlarla birlikte yüklü miktarda para cezaları bekliyor.

Evini satın aldığı tarihin üzerinden 5 yıl geçmeden elden çıkaranların, 31 Mart’a kadar Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi için beyanname vermesi gerekiyor. 2021’de evinin satışını tamamlayanlar, Gelir İdaresi Başkanlığı’na verdikleri beyanname sonucunda ödemelerini mart ve temmuz olmak üzere 2 eşit taksitle yapabilecek. Düşük vergi ödemek için tapuda usulsüz beyanda bulunanları, ödenmeyen eksik tutarların yanı sıra, yüklü miktardaki para cezaları bekliyor. Gelir Vergisi Kanunu'nun 80'inci maddesine göre, miras ve bağış yoluyla sahip olunan konutların dışındakiler, alış tarihinden itibaren 5 yıl içinde satıldığında, değer...