27 / 04 / 2024

Konutta tercihler müstakil ve site tipine döndü!

Konutta tercihler müstakil ve site tipine döndü!

Koronavirüs salgını ile beraber müstakil evlere olan ilgi arttı. Birçok vatandaş ya arsa alıp ev inşa ediyor ya da apartmandaki evini satarak müstakil ev almayı tercih ediyor...



Kovid-19 salgını sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri de gayrimenkul sektörü oldu. Satışların azalması ile birlikte krizin eşiğine gelen sektör, Haziran ayında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyalarıyla yeniden hareketlendi.

Kırşehir Habertürk'te yer alan habere göre; Kovid-19 salgınıyla insanların konut tercihleri de büyük ölçüde değişti. İnsanlar artık daha çok müstakil konutları tercih ediyor. Hem izolasyon hem de daha rahat zaman geçirme açısından daha avantajlı olan müstakil konutlara olan talep ve ilgi gün geçtikçe artıyor. Birçok vatandaş ya şehir dışından arsa alıp içerisine ev inşa ediyor ya da apartman  dairelerini satıyor ve müstakil ev alıyor. 

MÜSTAKİL VE SİTE TİPİ KONUTLARA TALEP ARTIYOR

Kırşehir'de faaliyet gösteren Poyraz Emlak Danışmanlık ortaklarından Devlet Alptekin Kaya, insanların müstakil yapılarla kendilerini izole etmek ve bahçe işleriyle ilgilenip koronavirüs stresinden kalmak istediklerini dile getirdi.

Bu talebin fiyatları da yükselttini vurgulayan Kaya, "Ekolojik, çevreye duyarlı, doğayla bütünleşen, dışa bağımlılığı az konutlar daha çok tercih edilmeye ve piyasaya sunulmaya başlandı. Bunun dışında sosyal imkanların daha fazla olduğu, bahçe ve yürüyüş alanlarını içeren sitelere de talep oldukça fazla. Artık insanlar sermayelerinin veya kazançlarının günlük harcamalarda erimesinden endişe ederek arsaya yatırım yapıyorlar cünkü çalışan gençler de yumurtaların aynı sepete konmayacağını gördüler ve arsanın kazandıran bir yatırım olduğunu fark ettiler. Bizim gibi emlakçılar kalifiye hizmet ve güzel işler sundukça bu trendin artarak devam edeceğinden şüphem yok. Yatırımcılara da arsa konusundaki tavsiyelerim alacakları arsayı belediye ve tapu dairesinden mutlaka teyit ettirmeleri. Ayrıca yatırım yapacakları yerin çevresel gelişim düzeyine dikkat etmeleri. Tabi herhangi bir sorun yaşadıklarında karşılarında bir muhatap bulup bulamayacakları da önemli. Yatırımlarında uzman bir emlakçıdan destek almalarının öneminin altını çizmek istedim." diye konuştu. 

Müstakil evlere ve arazilere talep arttı!


Geri Dön