13 / 05 / 2024

Konutta üretim atağı! 2022'de konut yeniden yükselecek!

Konutta üretim atağı! 2022'de konut yeniden yükselecek!

Türkiye genelinde markalı konut pazarının 2022'de tekrar yükselişe geçeceği öngörülüyor. Peki konut sektörünü ve markalı konut piyasasını 2022'de neler bekliyor? Konut sektörünün temsilcileri 2022 ile ilgili neler düşünüyor? İşte ayrıntılar...



Maliyetler yeni üretimi düşürecek

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; Koronavirüs salgınının ilk süreçlerinde iyi bölgelerde daha az az katlı ve bahçeli konut inşa eden şirketlerin daha hızlı satış yaptığının altını çizen Mesa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Boysan, sayısal şekilde değerlendirildiğinde ise geçtiğimiz seene çok büyük bir değişim görülmediğine dikkat çekti.

Konutta üretim atağı! 2022 de konut yeniden yükselecek!

Yeni lansmanlardaki yükselişin firmaların az katlı ve bahçeli konutların satışı daha hızlı yapılıyor dalgasından faydalanma isteği sebebiyle oluştuğunu belirten Boysan, “Ancak geçen yıl yapılan satışlardan dolayı o sektörde doydu. Dolayısıyla sürecek ancak geçen yılki kadar alımlar yüksek olmayacak. Konut tarzınız, konut kaliteniz çok önemli olacak ancak herkes bu alana kayarsa da alıcı bulma şansınız olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Konut fiyatlarının en çok arttığı ilk 10 kentten 3'ü Türkiye'de!

Konutta hareketlilik başladı: Alıcılar konuta koştu!

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!

Markalı konutlarda en çok hangi tip konut satıldı? Yabancılar akın etti!

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması!


Geri Dön