29 / 04 / 2024

Konya Akşehir arası raybüs seferleri ne zaman başlayacak?

Konya Akşehir arası raybüs seferleri ne zaman başlayacak?

Konya-Akşehir arasında yolcu talebinin karşılanabilmesi için 12 Ağustos Çarşamba gününden itibaren Raybüs setinden oluşan tren teşkilatı ile karşılıklı 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 tren karşılıklı sefer yapacak.



Yüksek Hızlı Tren ile ulaşımda önemli bir konum elde eden Konya'ya ulaşım alanında sevindirici bir haber daha. Konya-Akşehir arası Raybüs seferlerinin önümüzdeki Çarşamba günü başlıyor.


AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan tarafından hazırlanan Konya-Akşehir Arası Raybüs Projesi'nde sona gelindiğini açıkladı. Baloğlu yaptığı açıklamamda, Konya-Akşehir arasında yolcu talebinin karşılanabilmesi için 12 Ağustos Çarşamba gününden itibaren Raybüs seferinden oluşan tren teşkilatı ile karşılıklı 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 tren sefer yapacak.


Sefere konulan trenlerin Yüksek Hızlı Trenle seyahat etmek isteyen yolcular için de koordineli olarak yapılacağını belirten Baloğlu, 'İşletilecek Raybüs trenini temin edecek set, 2 vagondan oluşuyor. Koltuk kapasitesi ise 132. Konya-Akşehir arasında yer alan Horozluhan, Pınarbaşı, Meydan, Sarayönü, Kadınhanı, Ilgın, Çavuşcugöl ve Argıthanı istasyonlarında duruş yapmak sureti ile yolcu iniş-binişi sağlanacak. Seferlerin ilgili hat üzerinde bulunan ilçelerimizin Konya merkezle ve Yüksek Hızlı Tren ile bağlantılı ulaşım hizmetlerine büyük katkı sunması bekleniyor'


Yeni Akit


Geri Dön