28 / 04 / 2024

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı!

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı!

Konya Meram Belediyesi, Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temelini attı. Belediye Başkanı Fatma Toru tesisin ihalesinin 17 Aralık 2017'de tamamlanacağını söyledi.



Konya Meram İlçe Belediyesi tarafından inşa edilen Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı. Düzenlenen temel atma törenine Belediye Başkanı Fatma Toru'da katıldı. Toru, tesisin yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağını açıkladı.


17 Aralık 2017'de ihalesi tamamlanacak tesis ile ilgili konuşan Toru, “Şehrimizi imar ederken, insanımızın imarına da katkı sağlayacak projelerimiz ve yatırımlarımız ile Meram’ın tarihten gelen yeşilini koruma ve geliştirmenin azim ve kararlılığı ile çalışıyoruz. Belediye olarak mevcut yeşil alanlarımıza ilave olarak yeni park ve bahçeler ile bunların içerisinde halkımızın istifadesine sunabileceğimiz sosyal tesisleri de inşa etmenin gayretindeyiz. Bu bilinçle 850 bin metrekarelik alanda düzenleme yaptığımız Dutlu Koruluğundaki çalışmalarımız 2 yıldır devam etmektedir. Çok değil 50 yıl öncesine denk şiirlere, seyahatnamelere konu olmuş yaşayan Meram Bağlarımızın bir efsane olarak kalmasına da gönlümüz asla razı değildir. Bunu gerçekleştirebilmek için bu bölgede 10 bin metrekarelik alanda üzüm bağları oluşturuyoruz. Nasıl ki, ‘Meram’ denildiği zaman aklımıza yeşilin tüm tonları geliyorsa, bundan sonra da hedefimiz ‘yeşil’ denildiği zaman akıllara Meram’ın gelmesidir, tüm çalışmalarımız bunun üzerinedir” dedi. 



Anadolu Telgraf


Geri Dön