11 / 05 / 2024

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi

Konya Meram Belediyesi, Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temelini attı. Belediye Başkanı Fatma Toru tesisin ihalesinin 17 Aralık 2017'de tamamlanacağını söyledi.

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

TOKİ’den Konya Tuzlukçu'da ucuz konut imkanı! 2+1'ler 608 bin TL'ye! 

TOKİ Konya Tuzlukçu 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Tuzlukçu'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Tuzlukçu'da  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Tuzlukçu sosyal konut projesi... 

Konya Çumra Belediyesi 20.5 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Konya İli Çumra Belediye Başkanlığı, Konya Çumra Çaybaşu ve Meydan mahallelerinde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İşte detaylar...

Konya Çumra Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Çumra Okçu Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Uğur İbrahim Altay: Türkiye'nin en güzel kentsel dönüşümü Konya'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi paylaştı. 

Konya'da komşu kavgası: 6 kişi yaralandı!

Konya'da iki komşu arasında binanın ortak kullanım alanıyla ilgili kavga çıktı. Olay sonucunda her iki taraftan 3'er kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Konya'da Tuzlukçu Belediyesi'nden esnafa 1000 TL kira desteği!

Konya Tuzlukçu Belediyesi kahveci ve lokantacı esnafına 1000 TL kira desteği verecek. CHP'li belediye geçtiğimiz günlerde belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşını 4 bin 500 TL'ye çıkarmıştı.

TOKİ Konya 126 konut ihalesi yarın!

Konya İli Tuzlukçu İlçesi 126 Konut ile 1'er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Uğur İbrahim Altay: Konya'daki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz!

Yaptığı çalışmalarla ilgili bir toplantı gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Buradaki binaları adeta yeniden ihya ediyoruz" dedi.

TOKİ Konya Tuzlukçu kura sonucu 06.07.2020!

TOKİ Konya Tuzlukçu kura sonucu 06.07.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Konya Tuzlukçu kura sonucu 06.07.2020 ve TOKİ Tuzlukçu kura sonuçları 2020 listesi...

TOKİ Konya Tuzlukçu 100 bin konut kuraları bugün çekiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Konya Tuzlukçu projesinde yer alan 126 konut kuraları bugün çekiliyor...

Konya Metrosu 4,5 yıldan önce tamamlanacak!

Konya'nın en büyük devlet yatırımı olan Konya Metrosu Projesi’nin önemini ve şehre kazandırdıklarını anlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Metro ile birlikte Konya dünyaca metrosu olan şehirler arasına yükselecek'' dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı hastaneye alıcı çıkmadı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 699 milyon TL borcunu ödeyebilmek için satışa çıkardığı Özel Büyükşehir Hastanesi'ne alıcı çıkmadı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Alan olmadı. Satmaktan vazgeçtik. Hastaneyi kar elde eden bir kurum haline getirmeye çalışacağız" dedi.

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi Haberi

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi

Konya Meram İlçe Belediyesi tarafından inşa edilen Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı. Düzenlenen temel atma törenine Belediye Başkanı Fatma Toru'da katıldı. Toru, tesisin yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağını açıkladı.


17 Aralık 2017'de ihalesi tamamlanacak tesis ile ilgili konuşan Toru, “Şehrimizi imar ederken, insanımızın imarına da katkı sağlayacak projelerimiz ve yatırımlarımız ile Meram’ın tarihten gelen yeşilini koruma ve geliştirmenin azim ve kararlılığı ile çalışıyoruz. Belediye olarak mevcut yeşil alanlarımıza ilave olarak yeni park ve bahçeler ile bunların içerisinde halkımızın istifadesine sunabileceğimiz sosyal tesisleri de inşa etmenin gayretindeyiz. Bu bilinçle 850 bin metrekarelik alanda düzenleme yaptığımız Dutlu Koruluğundaki çalışmalarımız 2 yıldır devam etmektedir. Çok değil 50 yıl öncesine denk şiirlere, seyahatnamelere konu olmuş yaşayan Meram Bağlarımızın bir efsane olarak kalmasına...