28 / 04 / 2024

Konya Ereğli Devlet Hastanesi'nin ödeneği hazır!

Konya Ereğli Devlet Hastanesi'nin ödeneği hazır!

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Devlet Hastanesi ile ilgili bilgi verdi. Etyemez, hastane için 21 milyon liralık ödeneğin hazır olduğunu belirtti.



AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Yeni Hastane'nin 21 milyon liralık ödeneği hazır. Hizmete girmesiyle inşallah Ereğli sağlıktaki sıkıntılarından kurtulacak" dedi. 


Ereğli Devlet Hastanesi ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, hastane bölgesi olarak seçilen alanın hiç uygun olmadığı görüşünü savunarak, yeni hastanenin de aynı bölgeye mecburen yapıldığını söyledi. 


Halil Etyemez, hastanenin tefrişatı ve aletlerin alımı için 21 milyon liralık ödeneğin çıkartıldığını ifade ederek, "Hastane'nin ilk kurulduğu yer hiç uygun değil. Bugün de aynı bölgeye çok güzel bir Hastanemiz yapılıyor. Ancak ilk alan müteahitin işi yarım bırakması nedeniyle süre çok uzadı. Artık inşaatımız bitmek üzere, Toki'den gelen heyet binayı inceledi ve yapılması gereken işleri bildirdi. Bizde içindeki malzemelerin aylar içerisinde her şey tamamlandıktan sonra, hizmete sunacağız" dedi. Etyemez, hastanenin açılması ile beklentilerin çok yüksek tutulmaması gerektiğinin de altını çizerek, "Ama şu bir gerçek buraya Üniversite Hastaneleri gibi gelecek bir Profesör beklemeyin. Zaten gelmez de, biraz gerçekçi olmak lazım. Bizim, Ereğli Devlet Hastanesi alınabilmesi için tam 21 Milyon lira para ödenek olarak çıkarttık Sağlık Bakanlığından. İnşallah önümüzde ki doktor eksikliğini yaşıyorsa biraz da insanların gelmemesinden kaynaklanıyor. Ereğli'nin çocukları bile burada gelip çalışmak istemiyor, dışarıdan gelen insanlar da süresini doldurup gidiyor. Kadın doğum ile ilgili geldiğim günden bu yana problem yaşıyorduk. Hastanemizin şu an ki Başhekimi Kadın Doğum Uzmanı olduğu için o ve eşi sürekli hasta bakıyor çok şükür ki eskisi kadar Kadın Doğum doktoru eksikliği konusunda şikayet almıyoruz. Devlet Hastanemizde 45 uzman doktorumuz var ama maalesef belli branşlarda eksiklik yaşıyoruz" şeklinde konuştu.



Ereğli Gazetesi


Geri Dön