02 / 05 / 2024

Konya Ereğli'de yeni yol çalışmaları yapılıyor!

Konya Ereğli'de yeni yol çalışmaları yapılıyor!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor., Kazım Karabekir İlkokulu önünden başlayan ve otogara kadar uzanan güzergahta yol açma ve genişletme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.



Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüvenerek, “Ereğli’de yıllardır konuşulan ama konuşmaktan ileri götürülemeyen sorunlara parmak basmaya devam ediyoruz. Bu sorunlardan bir tanesi de stat önünden açılacak yolu otogara bağlamaktı. Bu sayede hem trafik akışı rahatlayacak hem de şehir nefes alacaktı. Bu yolu açmakla kalmadık Kazım Karabekir İlkokuluna kadar yol güzergâhını uzattık. Buradan da sanayi yoluna yolu bağlayacağız. ‘Yol demek medeniyet demek’ bu düsturla Ereğli’mize yeni yollar açıp modern bir yapıya kavuşturmak hedefindeyiz” dedi.

Yeni açılan yol güzergahları üzerinde bulunan metruk binaların da yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirten Özgüven, “Ereğli şehir merkezinde dahi birçok metruk binanın olduğunu görüyoruz. Artık bu binaların yerine modern binaların yapılması ve sağlıklı bir yerleşim sahası oluşturulması gerekiyor. Bizde bu yönde başlattığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yolun Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön