11 / 05 / 2024

Konya kentsel dönüşüm bekliyor!

Konya kentsel dönüşüm bekliyor!

Konya'da özellikle Karatay ve Meram ilçelerinde yoğunlaşan tarihi Konya evleri tek tek yok oluyor. Özel mülk olan birçok tarihi yapı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Mahalle sakinleri ise tarihi evlerden şikayetçi .



Özellikle kent merkezine yakın bölgelerde bulunan tarihi evler, uyuşturu, fuhuş ve içki mekanları olarak kullanılıyor. Gece tarihi evlere girenlerin yaktıkları ateş. birçok yapıya da zarar vermiş durumda. Ayrıntısı 2' de Konya'da bulunan birçok tarihi ev gibi bu yapı da yıkılmak üzere. Bölgede yaşayan aileler ise tedirgin . 


Sürekli duyduğumuz kentsel dönüşüm hala kendini gösteremedi. Birçok metruk bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak diye beklenirken, tinercilerin mekânı oldu. 


Son dönemlerin en çok dile getirilen Kentsel Dönüşüm Projesi ne yazık ki hala kendini gösteremedi. Kentsel dönüşüm kapsamında birçok bina yıkılmayı bekliyor. Bazıları metruk binalar görüntü kirliliği oluştururken bazı binalarda ciddi tehlike saçıyor. Akşamlan da tinercilerin, sarhoşların eğlence mekânı oluyor. 


BU BİNALAR FUHUŞA DAVETİYE ÇIKARIYOR 


Dönüşüm olacak diye bekletilen onlarca tarihi bina kendi kaderine terk edilmiş bir şekilde bekliyor. Henüz hiçbir şey yapılmayan metruk binaların akıbetinin ne olacağı ise merakla bekleniyor. Bazı STKlar ve çevre esnaflar ise binaların bir an önce önlem alınmasını gerektiğine değinerek, " Kapısı açık boş binalar fuhşa davetiye çıkarıyor. Buraların dönüşümü bir an önce yapılmalı yapılmıyorsa da kapıları kapatılmalıdır"


VOTKA ŞİŞELERİ ÇIKIYOR 


Metruk binalardan dışarı atılan votka şişeleri de binanın kimler tarafından nasıl kullanıldığını gözler önüne seriyor. Çoğunluğunun Suriyeli vatandaşların oluşturduğu Şükran mahallesinde ise vatandaş, metruk binanın akıbetinin ne olacağını merak ediyor. Akşamlan binaya elinde şişelerle birilerinin girdiğini söyleyen vatandaşlar, "Akşam olunca burası gerçekten çok tehlikeli oluyor. Gündüz yıkılma korkusu oluyor. Akşam ise tinercilerden korkuyoruz. Korkudan çocuklarınım dışan çıkartamıyoruz. Yann bir gün burada birinin çocuğuna o tinerciler bir şey yapsa ne olacak? Lütfen bir an önce önlem alınsın" şeklinde mağduriyetlerini dile getirdiler. 


YAN TARAFI MESCİT 


Şükran Mahallesinde metruk Binanın yan tarafında bulunan Kürkçü Mescidi de içler acısı bir halde dururken, mescidin o halde olması da görenleri üzüyor. Şuanda kapalı olan mescit mahalle sakinlerinin iddialarına göre her zaman kapalı olmuyor. Kendi kınk dökük olan mescidin bir de yan tarafında bulunan metruk bina eklenince açık olduğu zamanlarda da' O mescitte nasıl ibadet yapılır' sorunsalı da kafaları karıştırıyor. 


Rasyonel Haber


Geri Dön