05 / 05 / 2024

Konya Şefik Can Caddesi'ndeki dönüşümde altyapı yetersiz!

Konya Şefik Can Caddesi'ndeki dönüşümde altyapı yetersiz!

Konya Şefik Can Caddesi'nin iki yakasında ciddi bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. Eski tek katlı evlerin yerine yeni, yüksek katlı ve lüks binalar yükseliyor. Dönüşümün yaşandığı mahallelerde altyapı noktasında ise büyük sıkıntılar yaşanıyor.



Şefik Can Caddesi'nin iki yakasında ciddi bir kentsel dönüşüm yaşanıyor. Eski tek katlı evlerin yerine yeni, yüksek katlı ve lüks binalar yükseliyor. Dönüşümün yaşandığı mahallelerde altyapı noktasında ise büyük sıkıntılar yaşanıyor.



İnşaat firmaları, belediyeler öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında büyük projeler hayata geçiriyor. Kentsel dönüşümün olduğu mahallelerde lüks konutlar inşa eden inşaat firmalarını altyapıdaki eksikler zor durumda bırakıyor. Firmalar belediyeden eksiklerin giderilmesini istiyor. Dönüşümün yaygın olduğu adreslerden biri de Özlem Mahallesi. Mahallede ciddi bir dönüşüm var. Onlarca konut projesinin yapımı sürüyor. Vav Yapı'nın Vüska Evler Projesi de devam ediyor. Ancak Vav Yapı'nın sahibi Bayram Ali Yılmaz, altyapıdan dolayı şikayetçi. Yılmaz Selçuklu Belediyesi'nden altyapı için hizmet talep ediyor.


BELEDİYEDEN ALTYAPI İSTİYOR


Şantiyede basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayram Ali Yılmaz, "Vav Yapı olarak, şehre önemli hizmetler yapıyoruz. Lüks ve kaliteli konutlarla şehrin görünümünün değişmesine katkı sağlıyoruz. Ancak Vüska Evler Projemiz'in bulunduğu alanda altyapıda ciddi eksikler var. Projemizi bahar aylarında bitiriyoruz. Ancak şu an yol yok, kanalizasyon yok, yeşil alan yok. Tozdan geçilmiyor. Bizim projemiz devam ediyor. Ev sahipleri daha oturmadı. Bu civarda yeni evine oturanlar da bu durumdan şikayetçi. Mahalle sakinleri yol, kanalizasyon ve park istiyor. Mahalledeki eski evlere ve boş alanlara ise Suriyeli mülteciler yerleşti. Mülteciler, açtıkları çadırlarda kalıyor. Eski virane evlere yerleşenler de var. Projemizi hayata geçirdiğimiz nokta, şehrin göbeği sayılır. Merkeze yakın bir noktadayız. Ama hizmetten mahrum kalıyoruz. Belediyeden buraya daha çok önem vermesini talep ediyoruz. Konya ve Türkiye inşaat sektöründe önemli bir ilerleme kaydetti. Dolayısıyla yerel yönetimler inşaat sektörünün temsilcilerinin işini kolaylaştırmalı. Bizim gibi çok sayıda firma mağdur oluyor" ifadelerini kullandı. Bölgedeki sitelerden ev alan bazı vatandaşlar da altyapı noktasında sıkıntı yaşıyor. Vatandaş ve firmalar hizmet bekliyor.


Merhaba


Geri Dön