02 / 05 / 2024

Konya Seydişehir Su ve Atıksu Projesi tanıtıldı!

Konya Seydişehir Su ve Atıksu Projesi tanıtıldı!

AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Seydişehir Su ve Atıksu Projesi", Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.



Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği'nin 2007-2013 döneminde aday ve potansiyel aday ülkelere yönelik lııbe mekanizmalarından bin olan AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Seydişehir Su ve Atıksu Projesi "ni düzenlediği toplantıyla tanıttı. Dedeman Otel'de gerçekleşen toplantıya KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş'ın yanı sıra, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Çevre ve şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Sözleşme Uzmanı Uğur Engür, AB Türkiye Delegasyonu Çevre ve İklim Değişikliği Sektör Müdürü Alper Acar, Proje Takını Lıden Anton Buyers, Proje Yöneticisi Yaııııick Hemon ve yüklenici firma temsilcisi Levent Gökdemir katıldı. Toplantıda yapılan sunumla toplam bütçesi 8 milyon 875 bin 44 Euro olan ve 2 adet inşaat, kontrolörlük ve tedarik olmak üzere 4 bileşenden oluşan proje hakkında bilgi veren uzmanlar, yüzde 85'i AB hibesinden, geriye kalan kısmı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak olan proje kapsamında su kolektör İrattı, deşarj hattı ve atıksu arıtma tesisinin yapılacağını belirttiler. 

Yapılan sunumların ardından konuşan KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, bu tip projelerde özellikle iş tanımı hususuna büyük önem venldığıne işaret ederek, projede görev alanlara kolaylıklar diledi. Artık ülkelerin değil, şehirlerin birbirleriyle yarıştığına işaret eden Uzbaş, "Son 11 yılda artık ülkelerden ziyade şehirlerin yarışı 11 plana çıkmaya başladı. Birada özellikle de çevre kriterleri ağırlık kazanıyor. Üretilen projelerin çevreye verdiği zarar veyahut katkı göz önünde bulunduruluyor. Ve ölçüde yaşanabilirdik sıralamasında kendisine yer ediniyor. Biz bu sıralamaların neresindeyiz diye kendimize soracak olur isek, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gerek gen dönüşüm konusunda gerek yenilenebilir enerjinin kullanımına dönük çalışmalar konusunda bir teraziye koyduğumuz zaman Türkiye'de iyi bir yerde olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi. 


Merhaba


Geri Dön