02 / 05 / 2024

Konya Skal Kulübü Derneği Akşehir turizmine katkı sağlayacak!

Konya Skal Kulübü Derneği Akşehir turizmine katkı sağlayacak!

"Konya Skal Kulübü Derneği'nde Akşehir Turizm için bir araya geldi. Turizm liderlerinin oluşturduğu Skal International bünyesinde yer alan Konya Skal Kulübü yeni çalışmalarıyla turizme katkı sağlamaya devam ediyor.



Bu çerçevede gerçekleşen temaslarda Akşehir'e giden heyet Akşehir Belediye Başkanı ve Akşehir Kaymakam ı'nın misafiri olarak ağırlandı. Kulüp Başkanı Recep Altınok başkanlığındaki temaslarda Dedeni an Konya, Rıxos Konya, Bay kar a Hotel, Ney Hotel, Augustus Hotel, Rumi Hotel, Selene Turizm, Manılatur yöneticilerinin bulunduğu Konya'nın önde gelen turizmcilerinden oluşan heyet; Nasrettin Hocanın diyarı, dünyanın ortası, gülmece Başkenti Akşehir'e gerçekleştınlen gezi ile güzel görüşmeler gerçekleştirdi. Skal Konya Kulüp Başkanı Altınok, "Gezi boyunca bizleri yanlız bırakmayan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ve Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin beye bu güzel organizasyon ve mükemmel ev sahipliği için teşekkürlerimizi sunarız. MEVKA'nın katkıları Özpark Otel'm ev sahipliğinde başlayan gezimiz çok iyi hazırlanılmış bir programla gün boyu devam etti. 




Bu sayede yanı başımızdaki turizm cennetini görerek, gezerek, dokunarak çok daha ıyı tanıma şansı yakaladık. Konya'ya gelen turistlere alternatif bir bölge oluşturulması için programlar düzenleyeceğiz. Ayrıca; Akşehir'de düzenlenen bu info gezide tanışma fırsatı yakaladığımız İstanbul, Ankara'dan gelen turizm profesyonelleri ile ilk görüşmelerimizi, fikir alışverişlerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca; Markakent Uzmanı Metin Çelik beyde toplantımız boyunca bizlere eşlik ederek kent ile ilgili araştırmalarım aktardı. Akşehir, doğal tarihi ve folklorik değerleri açısından zengin kaynaklara sahip. Bu zengin çeşitliliğin turizme yansıması ve yörenin turizmden aldığı payın artırılması gerekmektedir. Değişen turist profilinin, çevreye duyarlı ve kültürel özellikli yörelere ilgisi giderek artmaktadır. Bu potansiyelin ön plana çıktığı merkezlerden biri de Akşehir olarak görülm ektedir. Akşehir Eko turizm potansiyeli açısından; Organik Tarım, İpek Halıcılık, Doğa Yürüyüşlen ve Dağ Turizmi, Akşehir evleri, yamaç paraşütü, sıra yarenleri, Yörük şöleni, Nasreddın Hoca Şenlikleri, Kiraz Festivali...gibi başlıklarda ilgi çekebilecek potansiyellere sahiptir" dedi. 




Merhaba


Geri Dön