06 / 05 / 2024

Konya'da 240 kilometre bisiklet yolu mevcut!

Konya'da 240 kilometre bisiklet yolu mevcut!

Muğla'da bir hastane temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu her 1 metre bisiklet yolu yapan belediyelere 1 bisiklet vereceklerini söyledi. Şehirde 240 kilometre bisiklet yolu mevcut...



Muğla'da bir hastane temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu her 1 metre bisiklet yolu yapan belediyelere 1 bisiklet vereceklerini söyledi. Müezzinoğlu, "Görevimiz sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bütün bebekler dünyaya sağlıklı geliyor ama daha 45 yaşlarında hastalığa yakalanıyor. Bunların önüne geçmemiz lazım. Ben Sağlık Bakanıyım, hastalık bakanı değil. Görevim de, önce insanların sağlığını korumaya yönelik çalışmalar yapmak. Özellikle yerel yöneticilerimizden sağlıklı yaşam kentleri istemeliyiz. Önümüzdeki yıldan itibaren 1 metre bisiklet yolu yapan belediyemize 1 bisiklet, bin metre bisiklet yolu yapana bin bisiklet, 10 bin metre bisiklet yolu bayan belediyeye 10 bin bisiklet hediye edeceğiz" dedi. 


KONYA'YA BİR MİLYON BİSİKLET Mİ HEDİYE EDİLECEK? 

Müezzinoğlu'nun yaptığı bu açıklamalara göre Konya'ya şimdiye kadar 240 km bisiklet yolu yapan Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmasıyla 240 bin bisiklet alabilecek duruma geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyiirek, bisiklet yollarını 2023 yılı hedefleri kapsamında bin kilometreye yükseltmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için çalışmaları sürdürdüklerini belirtmişti. 

Bakan Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklamalarla Büyükşehir Belediyesi'nin bin km'lik bisiklet yolu hedefi bir arada düşünülürse, Konya Sağlık Bakanlığı'ndan 2023'e kadar bir milyon bisiklet almaya hak kazanacak. 


Pusula Gazetesi


Geri Dön