06 / 05 / 2024

Konya bisiklet yolu

Konya bisiklet yolu

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya, 800 bin bisiklet, 300 kilometrelik bisiklet yolu ve akıllı bisiklet uygulamasıyla diğer illere örnek oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Umarım bisiklet yolu altyapısını süratle başarırız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Başta Konya olmak üzere, iyi altyapılar oluşturuyorlar. Temennim odur ki diğer illerimizde de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi buralarda da bisiklete yönelik, bisiklet yollarına yönelik altyapıyı da süratle başarırız" dedi.

Konya'da 240 kilometre bisiklet yolu mevcut!

Muğla'da bir hastane temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu her 1 metre bisiklet yolu yapan belediyelere 1 bisiklet vereceklerini söyledi. Şehirde 240 kilometre bisiklet yolu mevcut...

Konya'da 800 bin kişi bisiklete biniyor!

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da, kullanımı her geçen gün artıyor. Geniş düz alanlara ve 275 kilometre bisiklet yoluna diğer illere de model olan Konya'da, bisiklet sayısı resmi rakamlara göre 800 bine ulaştı.

Konya'da bisiklet yolu uzunluğu 240 kilometreye ulaştı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya'da ilk kez bisiklet yolları oluşturarak tüm Türkiye'ye örnek oldu. Kentte yapılan bisiklet yolu ise 240 kilometreye ulaştı...

Ankara Gölbaşı'nda bisiklet yolu projeleri hızlandı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin bitirilmesinin ardından bisiklet yolu projelerini hızlandırdı. 

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat'a bağlı Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 32 kilometreye çıkacağını dile getirdi. 

Samsun Tekkeköy'e bisiklet yolu geliyor!

Samsun Tekkeköy Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait bölümde bisiklet yolu inşa edecek. 

Bursa İnegöl bisiklet yolunda çalışmalar tam gaz!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesinin ikinci etabında çalışmalar başladı. 

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Bahçeşehir Gölet'ine bisiklet yolu yapılacak!

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir Gölet'inde yer alan yürüyüş yoluna bisiklet yolu inşa etmek için çalışmalara başladı.

Murat Kurum'dan bisiklet yolu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Olimpik Veledrom tesisinin temel atma töreninde yaptığı açıklamada, Projelerimiz tamamlandığında Edirne'den bisikletine binen vatandaşımız Hakkari'ye, Sinop'tan binen vatandaşımız Hatay'a kadar kesintisiz olarak yollardan gidebilecekler" dedi.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!

Gölbaşı Belediyesi, Seğmenler Mahallesi Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi arkasında yer alan boş arazide yeni yaşam alanı oluşturuyor. Proje kapsamında, ağaçlandırma alanı, bisiklet-koşu yolu, seyir terası ve kent mobilyaları yer alacak.

Gölbaşı Belediyesi'nden bisiklet yolu müjdesi!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Mogan Gölü kıyı bandında hayata geçirdikleri yürüyüş yolunun ve bisiklet yolunun tamamlandığını belirtti.

Bursa Panayır'a bisiklet yolu inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ne 1360 metre uzunlukta bisiklet yolu inşası için çalışmalara başladı. 

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Konya bisiklet yolu Haberi

Konya bisiklet yolu

Türkiye'de nüfusa oranla en fazla bisikletin kullanıldığı kent konumundaki Konya, 300 kilometrelik bisiklet yoluyla diğer illere de model oluyor.


Resmi rakamlara göre 800 bine ulaşan bisiklet sayısıyla Konya'da, hane başına yaklaşık 2 bisiklet düşüyor. Kentteki günlük ulaşımın yüzde 5'i ise bisikletle yapılıyor. Bisikletin ulaşımda yaygın olarak kullanılması kentte motorlu araç trafiğini rahatlatırken, yakıt ve zamandan tasarrufa ve sağlıklı yaşama katkı sağlıyor.


- Akyürek: "500 akıllı bisikleti hizmete sunduk" 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya'da, yeni yapılan tüm yollarla onarımı gerçekleştirilen caddelere bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.


Örnek bisiklet yollarıyla kullanıcılara güvenli ortam sağlandığını belirten Akyürek, 300 kilometre ayrılmış bisiklet yoluyla, çok sayıda bisiklet parkı oluşturulduğunu ifade etti.


Akyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bisikletin teşvik edilmesi ve bisiklet...