07 / 10 / 2024

Konya'da alt limiti 68 Milyon liralık taşınmazlar ihaleyle satışa çıkacak!

Konya'da alt limiti 68 Milyon liralık taşınmazlar ihaleyle satışa çıkacak!

Konya'nın üç merkez ilçesinde değeri en az 68 milyon lira olarak belirlenen ve herhangi bir kamu hizmeti için gerekli olmayan hazineye ait arsa ve araziler Konya Defterdarlığı'nca ihaleye çıkıyor




Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Konya Defterdarlığı'nca satışa çıkarılmasına izin verilen Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerine bağlı mahalle ve köylerdeki taşınmazların satış ve kiralama ihalesi 30 Ekim 2013- 05 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 


ALT LİMİT 68 MİLYON LİRA


 Taşınmazların ihalesine ilişkin Anadolu'da Bugün'e özel açıklamalarda bulunan Konya Defterdar Vekili Şahin Özmertyurt, "Satışa çıkarılan arsa ve arazilerin toplam alanı yaklaşık olarak 554 milyon metre kare, tahmini bedelleri 68 milyon 326 bin 583 lira. Tabi bu belirlenen alt limit. İhalede verilecek tekliflere göre bu rakam artabilecektir. 

Kiraya verilecek taşınmazımızın yüzölçümü 155 milyon metre kare, tahmini birinci yıl kira bedeli 9 milyon 306 bin lira. "diye konuştu. 


TAŞINMAZLAR VERGİDEN MUAF TUTULACAK 


Satışa çıkan taşınmazların her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olduğunu söyleyen Şahin Özmertyurt, taşınmazların satışının yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaf tutulacağını kaydetti. 

Satış ve kiralama bedellerinden elde edilecek gelirin ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Özmertyur, ihalenin ayrıntılarıyla ilgili çeşitli bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını da dile getirdi. 

Konu hakkında ayrıntılı bilgi olmak isteyenler Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Konya Defterdarlığı'nın resmi internet sitesinden bilgi edinebilecek.



Anadolu'da Bugün



Geri Dön