28 / 04 / 2024

Mert Gıda Maddeleri'nden 8 milyon liralık fabrika!

Mert Gıda Maddeleri'nden 8 milyon liralık fabrika!

Kuru gıda sektöründe faaliyet gösteren Mert Gıda Maddeleri, MGS markasıyla kristal şeker sektöründe de hizmet vermeye devam ediyor. Firma 8 milyon liralık fabrika yatırımı yaptı..



Kuru gıda sektöründe faaliyet gösteren Mert Gıda Maddeleri, MGS markasıyla kristal şeker sektöründe de hizmet vermeye devam ediyor. Günlük 100 ton kapasiteyle üretim yaptıklarım ifade eden Mert Gıda Maddeleri firma yetkilisi Koray Üçpınar, geçen yıl inşaatına başladıkları fabrika için 8 milyon TL yatırım yaptıklarım kaydetti.  Ankara  İvedik OSB'de bulunan fabrika inşaatım bu yü tamamlamayı amaçladıklarını bildiren Üçpınar, üretim faaliyetlerini ise yeni tesislerinde sürdürmeyi planladıklarını aktardı. 

Geçen yılın hareketli geçtiğini söyleyen Koray Üçpınar, "Buna rağmen ciromuzu yüzde 20 artırarak, yaklaşık 40 milyon TL ciro elde ettik. Bu rakamın büyük bir çoğunluğu yurtiçi satışlardan elde edüdi" diye konuştu. 2015 yüını yurt içi ve dışındaki gelişmelerden dolayı temkinli geçirdiklerini belirten Üçpınar, "Bu sene hedeflerimizi artırmanın yanı sıra geçen yılki rakamları korumaya çalışıyoruz. Yurtdışında bulunan müşterimiz ile ilişkilerimizi güçlendirmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi. Bu sene hem döviz kurlarındaki belirsizlikten, hem de devam eden inşaat yatırımlarından dolayı yatırım yapmayı planlamadıklarını söyledi. 


Sektör sorunlarını değerlendiren Koray Üçpınar, bu sorunların başında toz şeker fiyatlarındaki dalgalanmaların geldiğini öne sürdü. Üçpınar, devletin domine ettiği toz şeker piyasasındaki iniş ve çıkışlardan dolayı, yılda birkaç kez fiyat ayarlaması yapmak durumunda kaldıklarına dikkat çekti. 


Dünya


Geri Dön