28 / 04 / 2024

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Konya'da 8 yıldır ızgara salonu işleten Azmi D,'nin kira ücretine pandemi döneminde yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zam karşısında şoke olan Azmi D, duruma isyan etti. 



Konya'da 8 yıldır aynı yerde ızgara salonu işleten Azmi D, koronavirüs salgını döneminde kirasına yapılan yüzde 50'lik kira zammı ile şaşkınlık yaşadı. Sabah'tan Tolga Yanık'ın haberine göre; 2 bin TL olan kirası 3 bin TL'ye yükseltilen Azmi D, 'Pandemi döneminde ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Çevremizdeki çok esnafa iş yeri sahipleri tarafından zam yapılmadı. Bende aynı hassasiyeti beklerken kirama yüzde 50 zam yapıldı. İş yeri sahibi ile konuştuğumda ise 'Beni bir daha arama, avukat ne dediyse o' yanıtını aldım' dedi.

 Konya da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

Merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesinde 8 yıldır aynı iş yerinde ızgara salonu işleten Azmi D, Ocak ayında kirasına yapılan zamla büyük bir şok yaşadı. Azmi D.'nin iş yeri sahibinin avukatı tarafından hazırlanan kontratta yüzde 50 zam ile birlikte kirası 3 bin TL'ye yükseltildi. İş yeri sahibine kira miktarı ile ilgili mesaj atan Azmi D. ikinci bir yok daha yaşadı. İş yeri sahibi mesajında, 'Ben bir daha arama. Avukat ne dediyse odur' cevabını verdi.'

PANDEMİ DÖNEMİNDE YAPILACAK İŞ Mİ BU?'  

Pandemi sürecinde ülke olarak zor durumdan geçtiklerini belirten Azmi D., yapılan bu zammın hukuka ve vicdana aykırı olduğunu söyledi. Azmi D., 'Geçen yıl 2 bin TL kira verirken bu yıl yüzde 50 zam ile birlikte kiram 3 bin TL oldu. Çevremizdeki esnaf arkadaşlarımıza pandemi nedeniyle kiralarına ya zam yapılmadı yada çok küçük bir zam uygulandı. Ama bana yapılan bu zam belimizi büktü. İş yeri sahibi ya bu parayı öde yada çık git diyor. Şu ortamda nereye gidebilirim. 3 çocuk okutuyorum. Evim, iş yerim kira. 8 yıldır buradayım. Bu zam hiç olmadı. Geçen yılda iş yerlerimiz kapalıydı. 3 aylık kiramı geciktirdiğim için icraya verilmiştim' şeklinde konuştu.

Konya da kira ücretine zam yapılan esnaftan tepki!

YÜZDE 300 BİLE ZAM YAPMIŞ 

Kira kontratlarında Azmi D.'nin 2017 yılında 250 TL olan kirası 2018 yılında yüzde 300 zamla bin TL'ye, 2019 yılında yüzde 80 zamla bin 800 TL'ye, 2020 yılında da 2 bin TL yapıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafların kira tepkisi!


Geri Dön