27 / 04 / 2024

Konya'da toplu temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Konya'da toplu temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Akşehir ilçesine gelen Eroğlu, Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar 4 binden fazla tesisi Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.



 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şu anda bir seçim hükümeti var ama Sayın Başbakanımız seçim hükümeti gibi düşünmüyor. Bir icraat hükümeti gibi yola devam ediyor" dedi. 


Akşehir ilçesine gelen Eroğlu, Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.


Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar 4 binden fazla tesisi Türkiye'ye kazandırdıklarını söyledi.


278 baraj, bin gölet sulaması, bin 500 dere ıslahını yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, 60 milyon dekar araziyi sulamaya açtıklarını belirtti.


Erğolu, Türkiye'de büyük bir dönüşümün olduğunu, bunun da siyasi istikrarla olduğunu vurgulayarak, "Eğer siyasi istikrar olmasaydı, Türkiye'nin hali perişandı. 70 cente muhtaç olurdu" ifadesini kullandı.


- "1 Kasım'da da inşallah millet gerekeni yapacaktır" 

İlk defa AK Parti Hükümeti döneminde millete hizmetkar olma anlayışının yerleştiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:


"Bizim anlayışımızda şu var; 'insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır' Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Şu anda bir seçim hükümeti var ama sayın Başbakanımız seçim hükümeti gibi düşünmüyor. Bir icraat hükümeti gibi yola devam ediyor. 1 Kasım'da da inşallah millet gerekeni yapacaktır. Buna da yürekten inanıyorum. 1 Kasım niye önemli biliyor musunuz? Bu topraklar dünyanın en stratejik toprakları. Dünyanın merkezi Akşehir. Dünyanın en stratejik ülkesi de Türkiye. Dolayısıyla burada çok ülkenin gözü var. Kendi halimizde sürünerek gitseydik, kimse bir şey demeyecekti ama Altay tanklarını, Göktürk uydularını, dünyanın ileri harp gemilerini, denizaltılarını, atak helikopterlerini, insansız araçlarını yapınca, 'Türkiye çok oluyor. Bunların önünü kesmek için ne yapmak lazım' dediler. Gezi hadiselerini başlattılar."


Gezi olaylarından sonra faizlerin yükselmeye başladığını anlatan Eroğlu, ardından 17-25 Aralık operasyonunun yapıldığını, bunun da hükümeti devirmek için oynanan büyük bir komplo olduğunu söyledi.


Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu komplolar karşısındaki dirayetli duruşu sayesinde tüm bu oyunların atlatıldığını belirtti. 


Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri tarafından, ilçede temeli atılan 11 yatırımın açılışı gerçekleştirildi, 4 yatırımın da temeli atıldı. 


Açılışı yapılan ve temeli atılan yatırımların toplam maliyetinin 82 milyon lira olduğu öğrenildi.


AA


Geri Dön