17 / 05 / 2024

Konya'ya futbol topu seklinde 37 bin kişilik stadyum!

Konya'ya futbol topu seklinde 37 bin kişilik stadyum!

Konya Büyüksehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın spor alanında başarılı olması, mevcut seviyenin daha da yükselmesi için stadyumun önemli olduğu nu belirterek, Konya'ya yakışan bir stadyum projesinin hazırlandığını ifade etti...



Konya'ya 37 bin kişilik yeni bir stadyum yapılması ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Yeşil-beyaz futbol topu şeklindeki stadın yapımına bu yıl başlanacak.

Selçuklu ilçe sınırların içinde yapılacak Yeni Stadyum'un Olimpiyat Parkı'nın içinde yer alacağını vurgulayan Başkan Akyürek, "Bu olimpik köyde 37 bin kişilik stadyum, kapalı spor salonu, veledrom, olimpik yüzme havuzu, büyük spor parkı, 100 bin metrekarelik otopark, amatör spor kulüplerine geniş alanlar, antrenman sahaları, sporcu otelleri ola cak. Bu tesislerimizle dünya çapındaki bir çok spor organizasyonuna ev sahipliği yapabilecek konuma geleceğiz" dedi.

Son aşamada

Yapılması ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiği Yeni Stadyum'un yeşil-beyaz bir futbol topu şeklinde olacağını, gece bakıldığında aydınlatmaları ile gökyüzünden görüleceğini belirten Başkan Akyürek, stadyumun en son yapılan stat olacağı için Türkiye'nin en güzel stadyumu olacağını söyledi.

Star


Geri Dön