27 / 04 / 2024

Konya'ya millet bahçesi ve sosyal konut müjdesi!

Konya'ya millet bahçesi ve sosyal konut müjdesi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Uğur İbrahim Altay, kent için hazırladıkları yeni dönem projelerini ‘Benim Şehrim’ isimli programda kamuoyuna açıkladı.



Konya’nın insanına, sokaklarına, canlısına, gecesine ve gündüzüne hizmet etmenin kendisi için bir şükür vesilesi olduğunun altını çizen Altay, “Bize bu şerefli görevi tevdi eden başta Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese ve  ve desteklerinden dolayı hemşerilerime  şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

EN ÇOK KONYA’YA YAKIŞACAK 

Konya’da geçmişten aldıkları güçle yola devam ettiklerini söyleyen Altay, “Biz gönüller yapacağız, gönül kazanacağız ve gönülden hizmet ederek Gönül Belediyeciliği’nin en güzel örneğini Konya’mızda sergileyeceğiz. AK Parti’mizin 31 Mart seçimleri için belirlediği ‘Gönül Belediyeciliği’ sloganı da elbette en çok Konya’mıza yakışacak. Konya’mızı huzurun ve mutluluğun başşehri yapacağız. Her şeyden önemlisi Konya’mızı sizlerle birlikte yöneteceğiz” açıklamasında bulundu. 

Altay, yeni dönem projelerini Trafik ve Ulaşım, İmar ve Şehircilik, Spor, Kültür - Sanat, İnovasyon - Bilim ve Teknoloji, Turizm, Şehir Pazarlama ve Dış İlişkiler, Gençlik ve Eğitim, Aile ve Çocuk, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, İletişim – Ortak Akıl ve Birlikte Yönetim, KOSKİ- Altyapı Yatırımları ana başlıklarında açıkladı. 

3 BİN ARAÇLIK YENİ GARAJ  

Mevcut kamyon garajının ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Altay, Aksaray Yolu’nda yaklaşık 3 bin araçlık yeni kamyon garajı yapacaklarını açıkladı.

KONYA ÇARŞISI VE MEYDANI  

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Müzesi ile Bedesten arasında kalan ve görüntü itibariyle Konya’ya yakışmayan Mevlana Çarşısı’nı ve Altın Çarşı’yı yıkacaklarını, yerine daha kullanışlı bir çarşı ile meydan kuracaklarını söyledi.

YENİ BİR ŞEHİR KURULUYOR  

Kentin kuzeybatısında bulunan ve ‘Cephanelik’ olarak bilinen 3 milyon 521 bin metrekare alanda yeni bir yerleşim yeri inşa edeceklerini söyleyen Altay, yatay mimarinin, şehirciliğin ve sosyal donatıların en güzel örneklerinin yer alacağı proje kapsamında 4 bin 789 daire yapılacağını, ferah yeşil alanlar, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, sosyal donatılar, sağlık tesisi, ticari alanlar ve camilerin yer alacağı projenin alanında bir ilk olacağının altını çizdi.

KONEVİ KÜTÜPHANESİ  

Konya’da kütüphanelerin çocuklara ve gençlere yetmediğini ifade eden Altay, Konevi Hazretleri Türbesi’ni de içine alan Askeri Hastanesi alanına Konevi Kütüphanesi ismiyle büyük bir kütüphane yapacaklarını belirtti.

ATABEY GENÇLİK PROJESİ 

Selçuklu Devleti’nde şehzadelerin eğitimiyle ilgilenen vezirlere Atabey denildiğini söyleyen Altay, “Buradan yola çıkarak gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanması için ilçe belediyelerimizle birlikte Atabey Gençlik Projesi’ni hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

TURİZM MASTER PLANI  

Şehrin turizm pastasından aldığı payı artırmak ve gelecek ziyaretçilere farklı bir destinasyon sunmak için Turizm Master Planı hazırlayacaklarını söyleyen Başkan Altay, “Bu alanda 2030 hedeflerimizi ortaya koyacağız ve sürdürülebilir bir Turizm Planı’nı hayata geçireceğiz. Çatalhöyük, Kilistra, Beyşehir, Seydişehir, İvriz, Meke Gölü, Akşehir gibi turizm değerlerimizi tanıtarak ve merkeze gelen turistleri ilçeler yönlendirmeyi amaçlıyoruz. İlk olarak Çatalhöyük Tanıtım Merkezi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

MAVİ TÜNEL ÇIKIŞINA HES 

Konya’nın 31 ilçesinde altyapı haritası çıkaracaklarını, kesintisiz su için 30 depolama tesisi daha yapacaklarını söyledi. Altay, Mavi Tünel çıkışına 25.8 megawatt gücünde Hidroelektrik Santrali kuracaklarını açıkladı.

ULAŞIM PROJELERİ

Konya’nın uzun yıllardır hasretini çektiği metro yatırımının hükümetin ikinci 100 günlük eylem planında yerini aldığını hatırlatan Altay, metro projemizin altyapısını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapacağını, araçlarını ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin alacağını dile getirdi. Şehrin en işlek ulaşım aksında kalan Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Aksaray-Ankara Kavşağı’na taşımayı hedeflediklerini açıklayan Altay, Yeni Otogar çevresine farklı sosyal donatılar yaparak bölgeye değer kazandıracaklarını vurguladı. Adliyeye kadar devam eden tramvay hattını Şehir Hastanesi’ne uzatacaklarını, Büyükşehir Stadyumu’ndan başlayarak mevcut otogar ve Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinden Yeni Otogar’a uzanan tramvay hattını bu dönemde tamamlamayı planladıklarını belirten Altay, bu hat ile Organize Sanayi Bölgeleri’ne ulaşımı kolaylaştıracaklarını söyledi.

ŞEHİR İÇİ TRAFİĞE YENİ SİSTEM

Başkan Altay, Konya’da şehir içi trafiği düzenleyecek yeni bir sistem üzerinde hazırlık yaptıklarını ve bu yıl içinde vatandaşın hizmetine sunmayı hedeflediklerini aktardı. Altay, söz konusu sistemle özellikle akıllı telefonlardan Konya’nın trafik yükünü anlık olarak belirleyip alternatif güzergâhlardan ulaşımı rahatlatmayı planladıklarını söyledi.  

652 BİN METREKARE MİLLET BAHÇESİ

Şehir merkezi içerisinde bulunan eski stadyumun yerine 102 bin 484 metrekare alan üzerinde inşa edilecek Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi’nin proje çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Altay, “Bu yıl temelini atacağımız bu yatırımla Konya’mız farklı bir peyzajla tanışacak. Ayrıca, 652 bin metrekare alanda Türkiye’nin en büyük Millet Bahçeleri’nden birini daha Konya’mıza kazandırıyoruz. Ağır Bakım olarak bilinen Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Lojistik Komutanlığı’mıza ait alan Millet Bahçesi için belediyemize tahsis edildi. Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

KONYA’YA SİYER MERKEZİ

Peygamberler ve evliyalar diyarı Konya’ya siyer ile ilgili dünyadaki en büyük eseri kazandıracaklarını müjdeleyen Altay, bu örnek merkezin Allah Resulü’nün hayatı, tevhit davası, şahsiyeti, edebi ve ahlakının; müzeografik teknikler, sergi alanları ve özel tekniklerle anlatılacağını söyledi.

HER İLÇEYE SPOR TESİSLERİ

Çocukları ve gençleri sporla tanıştırmak, her yaştan Konyalı’ya spor yaptırmanın ana hedeflerinden olduğunu belirten Altay, “Yeni Stadyum çevresinde yapımına devam ettiğimiz Atletizm Pisti inşaatımızı bu dönem bitirip sporcularımızın hizmetine sunacağız. Futbol başta olmak üzere istenilen branşlarda mahalle ve kurumsal spor ligleri oluşturacağız. Şehrimize ihtiyaç duyulan ve fizibilitesi tamamlanan 28 ilçemize spor tesisi yapacağız” şeklinde konuştu.

KONYA TEKNOLOJİ VADİSİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, günümüz teknolojisini yakından takip etmek ve çocukları elektronik sistemlerle tanıştırıp beyin ve el becerilerini geliştirmek için Konya Teknoloji Vadisi adıyla yeni bir merkez hazırladıklarını da açıkladı. Akıllı Şehir Eylem Planı ile 2030 stratejilerini belirleyeceklerini, teknolojinin her türlü imkânını hizmetlerine yansıtacaklarını aktaran Altay, şunları söyledi: “Fiber ağ yapımızı 31 ilçemizde yaygın hale getireceğiz. Konya’mızda tüm verileri toplayıp sınıflandırmak ve işlemek için veri merkezi kuracağız. Açık İnternet uygulamamız ile ücretsiz bilgiye erişimi sağlayacağız. Öğrencilerimizin talebi olursa fakülte ve MYO olan 20 ilçemizde de bu hizmeti vermeyi planlıyoruz.” 

SOSYAL KONUT MÜJDESİ

Düzenli şehirleşmeyle ilgili hedeflerinden de söz etti ve bir müjde daha veren Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-  TOKİ  işbirliğiyle Konya’ya yeni sosyal konut kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Altay, “Beyhekim Hastanesi civarında yapılacak konutlar ve sosyal donatılarla dar gelirli hemşerilerimizin konut edinmelerini kolaylaştıracağız. Toplu Konut Projemizin ilk etabında bin daire yapmayı hedefliyoruz. Bu önemli yatırım Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun. Şehrimizde kentsel dönüşümün elzem olduğu bölgelerde bir Kentsel Dönüşüm Stratejik Planı’nı hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ TAŞINIYOR

Yerleşim alanı içine kalan ve Konya sanayi hayatının önemli merkezlerinden olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin Karatay İlçesi’nde uygun bir alana taşınması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki yaklaşık 2 milyon 600 bin metrekarelik bir alanı esnafın daha uygun koşullarla dükkan sahibi olabilmesi için Toplu Konut İdaresi’ne devrettiklerini söyledi. 


Geri Dön