27 / 04 / 2024

Köprü otoyol özelleştirmesine en yüksek teklif Koç Holding'den!

Köprü otoyol özelleştirmesine en yüksek teklif Koç Holding'den!

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Haşimoğlu: ''İhalede önemli bir fiyat ortaya çıktı, bu açıdan da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'mızı kutlamak gerekir...



Koç Holding Turizm Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, ''İhalede önemli bir fiyat ortaya çıktı, bu açıdan da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'mızı kutlamak gerekir. Son derece şeffaf ve açık bir süreç oldu'' dedi. 

     Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu adına bilgi veren Koç Holding Turizm Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, uzun zamandır bu proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

     Haşimoğlu, ihalenin Türkiye tarihindeki en büyük özelleştirme ihalelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, sürecin henüz tamamlanmadığını, bu sonucun önümüzdeki dönemde Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK)ve Danıştay'ın onaya sunulacağını anımsattı. 

     Dünyanın zorlu bir ekonomik süreçten geçtiğini belirten Haşimoğlu, ''Bugün hem yerli hem de yabancı yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyum olarak, Türkiye'nin geleceğine olan güvenimizi bir kere daha pekiştirmiş olduk'' dedi. 

     Haşimoğlu, bu durumun önemli bir aşama olduğunu kaydederek, ''İhalede önemli bir fiyat ortaya çıktı, bu açıdan da Özelleştirme İdaresi Başkanlığımızı kutlamak gerekir. Son derece şeffaf ve açık bir süreç oldu'' diye konuştu. 

     Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Haşimoğlu, ihale şartnamesi gereğince gelecek 5 yıl içinde yatırımları tamamlamaları gerektiğini, her yıl teknik şartnamede belirtilen standartları karşılamak üzere bakım-onarım yatırımlarını 25 yıllık sürecin sonuna kadar sürdürmek zorunda olduklarını söyledi. 

     Haşimoğlu, finansman konusunda da ön çalışmaları yaptıklarının altını çizerek, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprüyü de şu anda planlanan şekilde hesaplarına dahil ettiklerini ifade etti. 

     Boğaziçi Köprüsü'ne yapılacak olan bakım konusundaki soruları da cevaplayan Haşimoğlu, bu konunun şartnamede açık olarak belirtildiğini, köprü ile ilgili yatırım ihtiyacının henüz netleşmediğini, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarının ardından yatırım ve bakım safhasına geçileceğini ve bu sürecin tamamının Karayoları tarafından sağlanmış olacağını dile getirdi. 

     Haşimoğlu, daha sonraki yatırım ve onarım işlemlerinin de konsorsiyum tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi. 

     Haşimoğlu ayrıca Hızlı Geçiş Sistemi gibi kullanılan bütün sistemlerin yeni işleticiye devredileceğini, kendilerinin de bunun idamesinden sorumlu olacağını kaydetti. 

     Bu arada Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter, köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin, ödemede peşin esasıyla gerçekleştirildiğini, ancak istenildiği takdirde ödemede yüzde 30 peşin, kalanın 12 ayda bir ödemeli 4 yıl vadeli olacağını bildirdi. 


AA


Geri Dön