30 / 04 / 2024

Kora-Kandil otoyolunu Yüksel İnşaat yapıyor

Kora-Kandil otoyolunu Yüksel İnşaat yapıyor

Davutoğlu ve Çağlayan başkanlığında bir heyet Bağdat'ın ardından Kuzey Irak'a gidiyor



HÜKÜMET'İN Bağdat çıkarmasının ardından Erbil için de trafik hızlandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında işadamlarından oluşan bir heyet Kuzey Irak'a çıkarma yapacak.

AJANDA YÜKLÜ
Irak ajandasının ekonomi ayağında Erbil ve Türkiye arasında "işbirliği destek merkezi" kurulması, gümrükler olmak üzere dış ticaretteki engellerin kaldırılması, sınırda doğalgaz çevirim santrali projesi, serbest bölge, Türk bankalarının bölgeye şube açması, Türk müteahhitlik sektörünün altyapı ve inşaat işlerinde daha fazla yer alması ve enerji işbirliği konuları yer alıyor. Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası ve Akbank başta olmak üzere birçok banka iki ülke arasındaki ticaret hacmi ve para trafiği konusunda çalışmalarını tamamlamış durumda. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kuzey Irak programına ilişkin, SABAH'ın sorusunu yanıtlarken, şöyle konuştu: "Irak'la stratejik işbirliğine ekonomik entegrasyon diyoruz. İki devlet bir hükümet gibi kararlar aldık. Bu da ilk meyvesini verdi. Son derece önemli bir gelecek ve gelişme kaydedecek olan bir çalışma, ayrıntıları sürpriz olacak." Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy da, Erbil'de konsolosluk açılmasının önemli olduğunu ifade ederek "İbrahim Halil'le ilgili haksız gümrük uygulaması sürüyor. Bazı mallarımız bilinçli bir şekilde gümrükte bekletiliyor ve zarara uğratılıyoruz. Öncelikle bu sorunlar çözülmeli" dedi.

Kora-Kandil otoyolunu Yüksel İnşaat yapıyor
YÜKSEL İnşaat, Erbil'i kuzey doğusuna bağlayan Kora-Şaklava-Kandil Projesi'ne önceki gün imzalanan törenle başladı. Yüksel İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'a giden koridor üzerinde stratejik bir önem taşıyan karayolu projesinin bedeli yaklaşık 180 milyon dolar. 30 ayda tamamlanması planlanan kara yolunun toplam uzunluğu 51 km.
Sabah

Yüksel İnşaat, Kuzey Irak'ta otoyol yapacak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yüksel İnşaat, Kuzey Irak'ta 180 milyon dolara otoyol yapacak
 
YÜKSEL İnşaat, Erbil'i kuzey doğusuna bağlayan Kora-Şaklava-Kandil Projesi'ne, dün imzalanan törenle başladı.

Yüksel İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İran'a giden koridor üzerinde stratejik bir önem taşıyan karayolu projesinin bedeli yaklaşık 180 milyon dolar. 30 ayda tamamlanması planlanan kara yolunun toplam uzunluğu, iki geliş, iki gidiş olmak üzere 51 km. Yol üzerinde 935 metre ve 380 metre uzunluğunda iki de tünel bulunuyor.
Hürriyet


Geri Dön