27 / 04 / 2024

Körfez Geçiş Projesi İzmir'i uçuracak!

Körfez Geçiş Projesi İzmir'i uçuracak!

İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Körfez Geçiş Projesi'nin İzmir'i hareketlendireceğini açıkladı.



İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Körfez Geçiş Projesi'nde ÇED raporunun çıkmasını ve imarın bitmesini büyük sevinçle karşıladıklarını söyledi. 9 Eylül'de ilk kazmanın vurulacağı müjdesini beklediklerini ifade eden Karabulut, İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlanarak ekonomiye kazandırılmasının 15 bin kişiye yeni iş imkanı yaratacağını belirtti. Körfez Geçiş Projesi ile  İzmir  ve çevre bölgelerde değerlenmeler yaşanacak. Arsa fiyatları ve konut fiyatları yükselişe geçecek. 


İnciraltı 2. Nesil Platformu, Körfez Geçiş Projesi'nin ve İnciraltı'nın sağlık- turizm alanı olarak planlanmasının İzmir'e neler kazandıracağını halka daha iyi anlatmak için onbin broşür hazırladı. Karabulut, "İzmir bu projeyle tam bir sıçrama yaşayacak" diye konuştu.


"İzmir'e faydalı olacak"

İnciraltı'nda kent ormanı dışında kalan 5 milyon metrekare alanın planlanmasının ülke ekonomisine büyük katkı sunacağını kaydeden Karabulut, "Başbakan Yıldırım'ın uzlaşmacı yapısı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çözüm iradesi ile planlama sürecinin bu yıl sonuna kadar çözüleceğine inanıyoruz" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön