03 / 05 / 2024

Korkuteli'ne modern sanayi!

Korkuteli'ne modern sanayi!

Uzunoluk Mahallesi küçük sanayi sitesi yanındaki adalarda yeni ve modern bir sanayi sitesi yapılmasına imkan sağlayan imar planı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi.



Korkuteli Belediye Meclisi'nde reddedilen, Uzunoluk Mahallesi küçük sanayi sitesi yanındaki adalarda yeni ve modern bir sanayi sitesi yapılmasına imkan sağlayan imar planı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Antalya İHA Konuyla ilgili gündem maddesi öncesinde söz alan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, ilgili talebin 2 Ekim 2014 tarihli Korkuteli Belediye Meclisi tarafından reddedildiğini hatırlatarak, bu kararın yeniden değerlendirilmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından herhangi bir taleplerinin olmadığını söyledi. Başkan Gökçe, kendi meclislerince reddedilen konunun vatandaş talebi doğrultusunda Büyükşehir Meclisi gündemine alındığım iddia etti. ilgili maddeyi Büyükşehir Belediyesi'ne kendilerinin göndermediği konusunda ısrar eden Başkan Hasan Gökçe, gündemle ilgili Büyükşehir Meclisi'nden olumlu bir karar çıkması halinde, konuyu yargıya intikal ettireceklerini ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, binlik planlar ve plan bütçe komisyonu ile ilgili ilçe belediye meclislerinin aldığı kararların Büyükşehir Belediye Meclisine gelmek zorunda olduğunu hatırlatarak, bunun kanuni bir mecburiyet olduğunu vurguladı. Başkan Hasan Gökçe'nin "Biz bu kararı göndermedik" demesi üzerine Türel, "Büyükşehir Meclisi'ne gelmek zorunda. Nasıl göndermezsiniz? Kanuna aykırı hareket edemezsiniz. Binlik planların ve bütçe komisyonunda alınmış kararların Büyükşehir Meclisi'ne gelme zorunluluğu var. Bunu göndermiyorum diyemezsiniz. Bunu göndermek zorundasımz. 

Bunu bir öğrenin. İkincisi, binlik planlarla ilgili veya plan bütçe komisyonu ile ilgili ilçe meclislerinde alınmış kararları Büyükşehir Belediye Meclisi, değiştirerek kabul edebilir" dedi. Bu sırada ilgili gündem maddesinin, "Biz size böyle bir evrak göndermedik" ısrarını sürdüren Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe'nin imzasıyla Büyükşehir Belediye Başkanhğı'na gönderildiği ortaya çıktı. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön