11 / 05 / 2024

Korona salgınından sonra ilki yaşıyorlar! Yüzde 6,5'e geriledi

Korona salgınından sonra ilki yaşıyorlar! Yüzde 6,5'e geriledi

ABD'de senelik enflasyon aralıkta yüzde 7,1 oranından yüzde 6,5'e düşme ivmesi gösterdi. Aralık ayında yüzde 0,1'lik gerileme yaşadı. Bu sayede Mayıs 2020'den bu yana ilk olarak aylık bazda eksi enflasyon yaşandı.



Enerji endeksi geçen yıl aralıkta aylık oranda yüzde 4,5 azalışa karşı senelik oranda yüzde 7,3 arttı. Enerji kalemi altındaki benzin ücretleri de bu dönemde aylık yüzde 9,4  ve senelik yüzde 2,5 azaldı.

Gıda ücretlerindeki yükselişler ise önceki aylara nazaran yavaşlama göstermeye devam etti. Söz konusu kaleme ait endeks aralıkta aylık yüzde 0,3 ve senelik yüzde 10,4'lük  yükseliş kaydetti. Aynı dönemde barınma endeksi ise aylık yüzde 0,8 ve senelik yüzde 7,5 arttı.

ABD'de enflasyon, Haziran 2022'de yüzde 9,1 ile Kasım 1981'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Korona salgınından sonra ilki yaşıyorlar! Yüzde 6,5 e geriledi

Analistler, enflasyondaki yavaşlamanın ABD Merkez Bankası'na (Fed) gelecek ayki toplantısında faiz artış hızını yavaşlatması için alan sağladığını belirtti

File torba çanta ne varsa alın ve koşun! Şok markette akıl almaz indirimler var! Ürünler bitmeden yetişin! 

İndirim dediğin böyle olur! Migros'a gitmeyen bin pişman olur! Et ürünlerinde damping

QNB Finansban'tan 2023'ün ilk müşteri kampanyası! Fatura başına 40 TL veriyor! Fırsatı kaçırmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön