27 / 04 / 2024

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs Aydın'da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını tüm sektörleri olumsuz etkilerken emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş emlak sektörünün yaşayacağı sıkıntılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu..



Çin’de başlayan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınına karşı ülkemiz büyük bir mücadele veriyor. Birçok sektörü olumsuz etkileyen salgın emlak sektörüne nasıl yansıdı? Barış Emlak sahibi Güler Kurudere Akbaş, sektöre dair merak edinilenleri açıkladı.

Aydın Hedef’ten Ayşe Aktaş’ın haberine göre; üniversite öğrencilerin de evlerine gitmesi ile birlikte emlak sektörü durma noktasına geldi.

Tüm Türkiye’de alınan tedbirlerin dahilinde emlak sektörü olarak iş yerlerinin çalışma saatlerinde bir kısıtlama gelmediğini belirten Barış Emlak sahibi Akbaş, "Bir sağlık sektörü, güzellik salonları gibi saat sınırlandırması ya da kapatma gibi tedbirleri emlak sektörü olarak almadık. Yani isteyen kişiler iş saatleri dahilinde çalışmaya devam ediyor ve müteahhitlerde aynı şekilde. Bizi sıkıntıya sokan nokta  şu; diyelim ki müşterimizin satılık bir yeri var her ne kadar devletimiz yüzde 10 nakit yüzde 90’ı bankalar karşılıyor demiş olsa da vatandaş sağlık açısından tedirgin olduğu için kredili konut alma işini şuanda erteledi. Bunun dışında nakit parası olan vatandaşlar için ise muhteşem bir fırsat var. Şuan 450 bin liralık evin fiyatını bugün gelip 350 bin liraya alabilirsiniz. Bu çok ciddi bir rakam çünkü vatandaşın ihtiyacı var. Vatandaşın ödemeleri var. Hal böyle olunca nakit parası olan arkadaşlar şuanda alım gücüne sahip oldular. Ancak kendini garantide tutmak isteyenlerde var çünkü durumun ne getireceği belirsiz ” dedi.

 Koronavirüs Aydın da emlak sektörünü nasıl etkiledi?

‘HEPİMİZİN BİRBİRİNE İHTİYACI OLDUĞU BİR SÜREÇTEYİZ’

Bu geçirilen süreci en az hasarla atlamayı ve tüm sağlık problemlerinin en kısa zamanda aşılmasını temenni eden Akbaş, "En kötü senaryoyu düşündüğümüzde vatandaş daha çok zaruri ihtiyaçlarını düşünecek günlük ihtiyaçları olan gıdayı düşünecek bunun dışındaki ihtiyaçları erteleyecek. Ev alacaktır erteleyecektir, nakitte sıkışan kişiler ise ellerindeki gayrimenkullerini daha düşük fiyata vermek zorunda kalacaklar. Herkes ihtiyacı dahilinde hareket edecek fakat burada görevin büyük kısmı devletimize düşüyor. Herkesin bu zaman diliminde bir bütün olması önemli. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Hepimizin inisiyatif kullanması gereken bir zamandayız” diye konuştu.

‘EN BÜYÜK SIKINTIYI KİRALIK EVLERİMİZDE YAŞIYORUZ’

Sektörel anlamda yatırımlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlara birikimlerini gayrimenkulde değerlendirmelerini tavsiye eden Akbaş, "Bu sınavı alnımızın akıyla inşallah atlatırız. Sektörel anlamda güncel durumu değerlendirecek olursak kesinlikle şunu söyleyebilirim, altında, dövizde, mevduatta değil mutlaka birikimlerini gayrimenkulde değerlendirsinler. Hem bu piyasanın hareketliliğini sağlayacaktır hem de bu zor günleri atlatmamızda ülkeye katkı sağlamış olacaktır ve daha çok kazanacaklar. Önümüzdeki sürecin neyi göstereceği belli olmadığından dolayı gayrimenkul hem ticaret anlamında helal bir kazançtır hem de geleceğe daha sağlam bir yatırım yapmış olacaklardır. Bu durum kiralık ev açısından da sıkıntılı bir durum. Üniversite öğrencileri de yok. Nazilli’nin fabrikası dediğimiz birimi üniversite eğer ki eğitim evde devam edilecek olursa üniversitelere öğrenciler  gelmediği takdirde biz bu kadar evi kime kiraya vereceğiz. Bu çok ciddi bir durum şuan emlak sektöründe. İnşallah en kısa zamanda piyasanın her bir bölümünü etkileyen bu sıkıntılı durumdan alnımızın akıyla çıkarız” şeklinde konuştu.

Aydın Nazilli millet bahçesi böyle olacak!


Geri Dön