28 / 04 / 2024

Koronavirüsten korkan yazlığa akın etti!

Koronavirüsten korkan yazlığa akın etti!

Pandemi nedeniyle kalabalık şehirlerde kalmak istemeyen vatandaşlar kış sezonunu da yazlıklarda geçirerek evlerine dönüş yapmadı. 



Koronavirüs salgınında vaka sayısının pik yaptığı İstanbul'da 82 saatlik kısıtlamada vatandaşlar evlerini terketti. Milliyet'te yer alan habere göre; bazı yazlıkçılar tüm kış ayını yazlığında geçirdiklerini söylerken bazıları ise virüs korkusu nedeniyle şehirdeki evlerine dönmeyi düşünmediğini dile getirdi. 

"ŞİMDİYE KADAR BURADAN BİR TANE KORONALI HASTAMIZ ÇIKMADI" 

Yazlıktan dönmeyi düşünmediklerini söyleyen Songül Bingöl, isimli vatandaş, “İstanbul’da vakalar çok fazla olduğu için biz Kumburgaz’da yaşıyoruz. Hatta kışı da burada geçirdik. Açık havadayız güzel hava soluyoruz. Elimizden geldiği kadar mesafemizi koruyoruz. İstanbul’da çok fena bir şekilde kırmızılaşmışız hatta siyahlaşıyormuşuz artık. Şimdiye kadar buradan bir tane koronalı hastamız çıkmadı. Dönmeyi düşünmüyoruz. Bitene kadar dönmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

 Koronavirüsten korkan yazlığa akın etti!

"PANDEMİDEN DOLAYI EVLERİMİZİ TERK ETTİK" 

Özlem Mutlu isimli başka vatandaş ise "Burada çok mutluyuz gerçekten. Bu Pandemiden dolayı evlerimizi terk ettik aslında. Kumburgaz’a yerleştik. Ben mesela Avcılar’a gittiğim zaman ben markete dahi çıkamıyorum. O kadar kalabalık o kadar yoğun. İnsanlar da hiç dikkate almıyorlar. Burada bir markete gittiğim zaman 2-3 kişi en fazla. Hafta sonları zaten yasak o daha çok zorluyor bizi. Evlere de kapanmayalım diye sonuç olarak burada vakit geçiriyoruz" dedi.

"KIŞI BURADA GEÇİRDİK" 

Mualla Tankişi de İstanbul’dan kaçtığını söyledi. Tankişi, "Oradan kaçtık buraya geldik. 2 Nisan’dan beri de buradayız. Martta bir 10 gün geldik, Şubat’ta geldik. Yani ay ay kaçtık geldik ve dönmeyi düşünmüyorum" dedi. Bir başka yazlıkçı ise, "Burada fazla insan sirkülasyonu olmadığı için buradayız. Çok fazla yazlıkçı da yok. Bu sene İstanbul’a gitmeyi düşünmedik. Gitmedik zaten. Kışın burada kaldık. Çok iyi bir şey yaptık. Henüz burada çevremizde birine hastalık bulaşmadı" şeklinde konuştu.

Yazlık evlerde kira fiyatları ikiye katlandı!


Geri Dön