29 / 04 / 2024

Korsan emlakçılara dikkat!

Korsan emlakçılara dikkat!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak, “ Korsan emlakçılar yüzünden ailesi dağılanlar oldu” diyerek vatandaşları korsan emlakçılara karşı uyardı



Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak Elazığ emlak piyasası ile ilgi değerlendirmede bulunarak vatandaşları korsan emlakçılar konusunda uyardı. Elazığ emlak piyasasının revize imar planı çalışmaları sırasında durağanlaştığını ancak planın sonuçlanması sonrasında yeniden canlandığını ifade eden Elazığ Emlakçılar Dernek Başkanı Hakan Albayrak, “Elazığ emlak piyasası İmar revizyon planı çalışmaları nedeniyle bir süre durakladı. Ancak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte canlılığını yeniden kazandı.  Emlak satışları hızlandı. İmar revize planı sonrasında şehir merkezindeki kat irtifa hakkının artırılması şehir merkezindeki konutlara ilgiyi arttırdı. Örneğin 750 metre bir alandan imar revizyonu sonrasında 50 daire çıkıyor. Bu da doğal olarak insanlara cazip geliyor. Bu durum eski konutlarda yaklaşık %15’lik bir fiyat artış yaşanmasını sağladı”dedi.


‘VATANDAŞIN KORSANI BULMASI İMKÂNSIZDIR’

Emlakçılar olarak yaşadıkları en büyük sıkıntın korsan emlakçılar olduğunu ifade eden başkan Albayrak konu ile ilgili olarak, “Emlakçılar olarak en önemli sorunumuz korsan emlakçılardır. Sizin aracılığınız ile vatandaşlarımıza seslenerek korsan emlakçılar ile çalışmamalarını istiyorum. Vatandaşlarımız gerçek emlakçıları tercih ederlerse konut veya arsa alımında hiçbir sorun ile karşılaşmayacaklardır. Korsanda dolandırılma riski bulunmaktadır. dolandırılan vatandaşın korsanı bulması imkânsızdır” değerlendirmesinde bulundu. Korsan emlakçıların uyguladığı yöntem ve bu korsanların sebep olduğu istenmeyen olaylarla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Albayrak, “ İrtibat telefonlarından ev sahiplerine ulaşan korsanlar senin evini sattım ya da kiraya verdim. Bana komisyon vereceksin diyor. İcralı konutların satışını yapabiliyorlar. Bu satışlar nedeniyle geçmişte istenmeyen kanlı olaylar meydana geldi. Ailesi dağılan vatandaşlarımız bile oldu” İfadelerini kullandı.


‘KORSANIN 16 BİN 500 LİRA CEZASI VAR’

Önümüzdeki günlerde korsan emlakçılar ile ilgili olarak cezai yaptırımların arttırılacağını ifade eden Albayrak vatandaşların emlakçılar ile yaşadığı sorunlarda yardımcı olmak üzere dernek olarak avukatlık hizmeti verdiklerini ifade etti. Albayrak, “Biz vatandaşlarımızın emlak ile ilgili sorunlarının çözümü noktasında yardımcı olabilmek için bir avukat görevlendirdik. Vatandaşlarımız emlakçı arkadaşlarımız ile yaşadıkları her türlü sıkıntı da bize geliyor. Biz de bu sorununu çözüyoruz. Ancak az önce ifade ettiğimiz korsan emlakçılar ile iş yapmış olan vatandaşlarımıza yardımcı olamıyoruz. Çünkü korsanı bulamıyoruz. Korsan emlakçılara cezai müeyide uygulanması için yaptığımız çalışmalar var. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu noktada önemli bir kararın çıkacağını biliyoruz. Bunun dışında korsan emlakçılar tespit edilirse 16 bin 500 lira para cezası uygulanmaktadır. Biz bunun halkımız tarafından bilinmesini istiyoruz. Korsan emlakçılar vergi ödemedikleri için devletimizi de zarara uğratmaktadırlar” şeklinde değerlendirmede bulundu.


Fırat Gazetesi


Geri Dön