30 / 04 / 2024

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat çekerek çok önemli uyarılar yaptı...



Mega kent İstanbul’da artan yabancı nüfusuyla bağlantılı olarak emlakçı sayısı da arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok Suriyeli, İranlı, Afganistanlı emlakçılar yetki belgesiz şekilde çalışıyor. Yüksek hizmet bedelleri almalarının dışında sahte ya da problemli projelerden yapılan satışlarla oluşturdukları mağduriyetler de hat safhaya ulaştı. Diğer bir taraftan bu emlakçıların yasal bir statüsü olmadığı için şikâyet edilecek merciler de yetersiz kaldı.

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Yetki belgesiz emlakçılara dikkat

Son zamanlarda mega kent İstanbul’da birçok yabancının emlakçılık yaptığını dile getiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, Suriyeliler, İranlılar, Iraklılar hatta son zamanlarda Afganlar olduğunu dile getirerek, mega kent  İstanbul’un yabancı nüfusu arttıkça emlakçılarının da arttığını söyledi. Yaptığı açıklamada bu kişilerin bu işleri yetki belgesiz olarak yaptığını söyleyen Hakan Akdoğan, yetki belgesiz aracılık faaliyetlerinin sektörün en önemli problemleri arasında yer aldığını söyledi. Portalların dışında sosyal medya araçları ile verdikleri reklamlar ile müşteri bulan aracılar, kayıt dışı faaliyet göstermeyi sürdürdüğünü dile getiren Hakan Akdoğan, 2022 Ocak-Ağustos döneminde en çok yabancı sermayeli şirket kuruluşu sayısına bakıldığında rekor sayıda bir artış yaşandığını söyledi. Hakan Akdoğan, bu yıl içerisinde 28'i Anonim Şirket, 689 Limited olmak üzere toplamda 717 şirket kurulduğunu da söyledi.


Geri Dön