19 / 05 / 2024

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat çekerek çok önemli uyarılar yaptı...



Şikâyet edilebiliyor mu?

Yaptığı açıklamada yabancı ve kayıt dışı emlakçıların hem kiracılar ve ev sahipleri hem de diğer emlakçılar açısından birçok soruna sebep olduğunu dile getiren Hakan Akdoğan yetki belgesiz yapılan bu denetimsiz faaliyetler nedeniyle birçok sorun ortaya çıktığını söyledi. 

Yüksek hizmet bedellerinin alınması, sahte satışlar, problemi projelerden yapılan satışlar ile oluşturulan mağduriyetlerin hat safhada olduğunu söyleyen Hakan Akdoğan, yasal bir statü olmadığı için de şikâyet edilecek mercilerin yetersiz olduğunu söyledi.  Bakanlığın Taşınmaz Ticareti Bilgi Sisteminde yer alan İhbar menüsü de bu konuda ihtiyaçları karşılamadığını kaydeden Hakan Akdoğan, ihbar edilebilmesi için şirket unvanı konumu adresi vb. bilgiler istendiğini. Lakin bu bilgilerin zaten olmadığını söyleyerek, ayrıca sektörü de olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Yetki belgesiz yabancı emlakçılara dikkat!

Sektörün en önemli sorunu ne?

Yapığı açıklamada İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21 No.lu Gayrimenkul Hizmetleri Komite Başkan Adayı olduğunu da anımsatan Hakan Akdoğan, seçildiği takdirde yetki belgesiz emlakçıların önüne geçmeye çalışacaklarını da dile getirdi. Hakan Akdoğan, ana amacının bu konuda denetimlerin artırılmasını sağlanması, yeni takip sistemleri geliştirilmesi olduğunu söyleyerek, sektörde kayıt dışı çalışanlara yönelik denetimlerin sıklaştırılmasının takipçisi olmayı arzu ettiklerini dile getirdi. Hakan Akdoğan, sektörün en büyük sorununun yetki belgesiz yapılan aracılık işlemleri ve denetimlerdeki eksiklikler olduğunu da sözlerine ekledi.

 

TOKİ'den İzmir'e 759 konutluk yeni proje müjdesi! Tarih belli oldu!

Altının Efendisi İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi! 1 gram bile altını olanlar dikkat! Resetleme başladı!

Emekli promosyonlarında son dakika depremi! SGK açıkladı, duyan inanamadı! Ziraat, Halkbank Vakıfbank'tan en az 5 bin TL

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!


Geri Dön