27 / 04 / 2024

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesiyle ilgili yaptığı açıklamada projelere şimdiye kadar 7,2 milyon kişinin başvurduğu söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirlilerin merakla beklediği sosyal konut projesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada müstakil parsellerin 192 bin TL'den başlayan fiyatlarla 1604 liradan başlayan taksitlerle faizsiz şekilde sunulacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki TOKİ'nin yaptığı hazırlıklardan sonra İlk Evim İlk İşyerim müjdesini kamuoyuyla paylaştıklarını dile getirerek, bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldığını ve bu başvuru sahiplerinden 4,5 milyonu tüm şartları yerine getirerek süreci tamamladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başvuruların ay sonuna kadar devam edeceği göz önüne alındığında rakamların yükseleceğini de kaydetti.

TOKİ sosyal konut projelerine 7.2 milyon kişi başvurdu!

Konutları 500 bine tamamlayacağımızı zaten söylediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etap 250 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. Arsa sayısını da 1 milyona çıkarma kararı aldıklarını duyurduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ilin tamamına yayılan 1 milyon arsa ile hazırlıkları tamamladıklarını söyleyerek, hangi şehirde, nerede, hangi parselde bu arsalarımızı hazırladıklarını söyleyerek, arsa yerlerinin yüzde 40 şehir merkezinde yüzde 60'ı ilçede olmak şekilde belirlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut amaçlı arsaların 50 bin tanesinin İstanbul, 100 bin tanesinin Ankara, 25 bin tanesinin İzmir, 45 bin tanesinin Gaziantep, 30 bin tanesinin Diyarbakır'da olacak şekilde planlandığını dile getirerek, diğer kentlerdeki arsa sayıları arazi uygunluğuna göre tespit edileceğini söyledi.


Geri Dön