29 / 04 / 2024

Kovid-19'la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

Kovid-19'la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

Kovid-19 sonrası tatil bölgeleri ve yazlıklara talebin artması, buralardaki konut piyasasını da hareketlendirdi. Bodrum'da konut satışları Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 83,1 artış gösterdi.



Koronavirüs salgını sonrası ülke genelinde tatil beldelerine, sahil bölgelerine ve yazlıklara talep yoğunlaşırken, en çok tercih edilen bölgeler arasında Ege ilk sırada yer aldı.

Özellikle karantina sürecini kalabalık şehirlerde geçiren vatandaşların, yazlık, az katlı, müstakil ve bahçeli evlere ilgisi arttı. Bu ilgi, tatilciler ve yazlık ev almak isteyenler tarafından en çok tercih edilen şehirler arasında olan Bodrum'da konut satışlarını canlandırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen yılın ilk 8 ayında ilçede satılan konut dedi 2 bin 930 iken, 2020'nin aynı döneminde yüzde 34,33 artış göstererek 3 bin 936'ya çıktı. 

Fakat Kovid-19 salgını ardından normalleşme döneminde gerçekleşen satışlar baz alındığında bu rakam çok daha yüksek oranlarda kaydedildi. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos döneminde 1.219 konutun satıldığı ilçede, bu sene aynı dönemde satışlar yüzde 83,1 artarak 2 bin 232 oldu. 

Kovid-19 la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

- "Talep çok olunca fiyatlar da arttı"

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Serkan Ceylan, pandemi sonrası insanların sakin, güvenilir ve yaşam kalitesi yüksek yerler aradığına, bu yerlerin başında da Bodrum'un geldiğine vurgu yaptı.

İnsanların sokağa çıkma yasağı ve karantina gibi süreçlere hazırlıksız yakalandığını, kalabalık şehirlerde bu dönemlerde çok sıkıldığını belirten Ceylan, "İkinci bir sokağa çıkma yasağı veya karantina olması durumunda bu süreçleri yazlıklarında geçirmek istiyorlar" diye konuştu.

Ceylan, busebeple insanların Bodrum'a ilgisinin arttığını, yazlıklara ciddi talep olduğunu dile getirerek, "Yüksek talep nedeniyle ilçemizde son dönemde konut satışları katlandı. Talep yüksek olunca fiyatlarda da yüzde 30'a varan oranlarda artış yaşandı" dedi.

Mevsimin uzaması ve okulların açılmaması sebebiyle insanların Bodrum'da ayrılmadığını belirten Ceylan, "Kışlık nüfusu 200 bin civarında olan ilçemizde şu anda 400 bin kişi yaşıyor. Vatandaşlar yazlık evlerini kışın da kullanmak için tadilat yaptırıyor" şeklinde konuştu. 

Kovid-19 la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

- "Satışlar katlandı"

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, pandemi nedeniyle müstakil ve bahçeli evlere talebin arttığına dikkat çekerek büyükşehirlerde ise düşük katlı binalarda bulunan dairelerin satışının hızlandığını söyledi.

Kendilerinin, Bodrum'da, çok özel bir bölgede, çam ve zeytin ağaçları arasında müstakil villalardan oluşan Mesa Bodrum projesini inşa ettiklerine dikkat çeken Boysanoğlu, "Son dönemde satışlar katlandı. İnsanlar Bodrum'un havasını beğeniyor, burada yaşamak istiyor" dedi. 

Boysanoğlu, projede 244 daire olduğunu dile getirerel, bunların 48 adedinin villa, diğerlerinin ise rezidans olduğunu, büyüklüklerinin 95 ile 890 metrekare arasında değişiklik gösterdiğini söyledi. 

Kovid-19 la müstakil ve bahçeli evlere talep katlandı!

- "Yöresel mimariyi yansıtan projeler hayata geçmeli"

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, salgın sonrası özellikle teras veya bahçelere sahip evlere talebin arttığını, bu tarz projelerdeki konutların daha hızlı satıldığını vurguladı. 

Bodrum'da bu yaz yapımını bitirdikleri Aspat Anthaven 1.Etap'ta bulunan gayrimenkullere bu sebeple ilginin arttığını kaydeden Okay, "2018-2019'da yüzde 50 olan satış yüzdesi pandemi sonrası 4 ayda yüzde 90'a ulaştı" diye konuştu. 

Okay, sahil evleri yer alan projede yaşamın haziranda başladığını belirterek 162 dairenin olduğu projeyle ilgili bilgiler paylaştı. 

Mehmet Okay, "Bodrum'un dünyaca tanınan marka yerlerden biri haline geldiği yadsınamaz bir gerçek. Yöreyi yansıtan mimarinin yanında konaklama ve yaşamak isteyenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bu tarz konsept projelerle çıtayı yukarı taşımak gerekiyor. Böylece Bodrum'un hem ekonomik gelişimine he de tanıtımına katkı sağlanması hedeflenmelidir." diye konuştu.

Koronavirüs salgınıyla yazlık evler kışlık oldu!


Geri Dön