Kent Haberleri

KPSS'den 60 alanlar dikkat! KPSS 50 ve 60 puanla nereye girilir? Kaç puanla memur olunuyor?

KPSS Ön Lisans taban puanları 2024 sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, milyonlarca kişi KPSS 50 ve 60 puanla memur alımlarını araştırmaya başladı. Peki kaç puanla memur olunuyor?

Memur olmak isteyen milyonlarca kişi KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, hangi kurum kaç puanla memur alımı yaptığını araştırmaya başladı. Peki 50 ve 60 puanla memur alımı yapan kurumlar hangisi? Memur olmak için kaç puan gerekiyor?

Habertürk'te yer alan habere göre; milyonlarca kişi  KPSS Ön Lisans 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir? KPSS 60 puanla memur alımı, KPSS 50 puanl memur olunur mu? Memur olmak için kaç puan olmalı? 

KPSS 50, 55, 60, 65, 70, 75 VE 80 PUANLA NEREYE GİRİLİR?

Kurumlar tarafından yapılan alımlarda illere ve açılan kadrolara göre alım yapılan en düşük ve en yüksek puanlar farklılık gösterebiliyor.  ÖSYM son olarak KPSS Ön Lisans seviyesinde yapılan bazı kurumların taban ve tavan puanlarını açıklamıştı.

KPSS Ön Lisans sınav puanları sonuçların açıklanmasının ardından iki yıl süreyle geçerli olmakta. Yeni bir sınavın yapılamaması halinde ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmaları gerekiyor. 

2022 yılında yapılan KPSS sınavının geçerlilik süresi ön lisans düzeyindeki adaylar için 2024 yılında yapılacak sınavların sonuçları açıklandığında sona ereceğinden kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına atanmak üzere tercih yapmak isteyen adayların bu sınava mutlaka girmeleri gerekiyor.

KAÇ PUANLA MEMUR OLUNUR?

Sınavın zorluk derecesine göre,  alım yapılacak kadroların bölümlerine ve şehirlere göre alım yapılan puanlar değişkenlik göstermekte. 

KPSS Önlisans sınavına katılan adayların KPSS P93 puanı hesaplanmakta. Örneğin; KPSS Önlisans puanıyla polislik başvurusu yapmaya hazırlanan adayların sınavdan en az 65 puan almaları gerekiyor. 

KPSS Önlisans puanıyla astsubaylık için başvuru yapacak adayların ise en düşük 60 puan almaları öngörülüyor.

KPSS şartsız bekçi alımı müjdesi geldi! Lise mezunları da başvurabilecek!

KPSS 60 puanla belediyeye personel alımı yapılacak...